perjantai 29. marraskuuta 2013

Villa Hukan lamellit korkeissa ikkunoissa

Lamellit ja sälekaihtimet ovat nyt paikoillaan. Värit ovat mielestäni meille juuri sopivan neutraalit, vaalean harmaat lamellit ja mattahopean väriset sälekaihtimet. Lamellit toimivat paikoillaan juuri toivotulla tavalla, eli ne voi kääntää sillä tavalla sivuttain ettei kävelytieltä näe sisään, mutta valo kuitenkin pääsee kajastamaan verhon raoista.

Vaalean harmaat lamellit Hukan parvelta kuvattuna.

Asennus sujui nopeasti alle päivässä, joskin yksi lamelli joudutaan myöhemmin vaihtamaan värivirheen (läikkiä) vuoksi ja asentaja lupasi samalla vaihtaa yhden sälekaihtimen mekanismin, koska se on hieman jäykkä ja "vinkuu". Bonuksena saimme myös muutaman leveään korkeaan ikkunaan tarkoitetun varalamellin, kun toimituksessa oli vahingossa mukana muutama ylimääräinen juuri sopivasti mittaan leikattuna.

Panoramaikkunan "vinkuverho", sälekaihdin äänitehosteella.

Kuvissa olen säätänyt korkeassa ja leveässä ikkunassa toisen lamellin toiseen suuntaan ja toisen toiseen, jotta verhot erottuisivat toisistaan ja ehkä väristäkin voisi saada paremmin käsityksen (eipä taida paljon auttaa). Mitään helppoja kuvattavia nämä verhot eivät missään nimessä ole taustavalon ja koon takia!


Suurin osa sälekaihtimista tuli meillä pinta-asennuksena, sillä iso osa Hukan ikkunoista on niin sanottuja kiinteitä, eli niitä ei saa avattua. Muutamaan ikkunaan (muun muassa kylpyhuoneessa) sälekaihdin päästiin asentamaan ikkunan väliin.

Jäin vielä miettimään tuossa Panoramaikkuna-kuvassakin näkyvää rakoa sälekaihtimen yläreunassa. Onko se tyypillistä, ja kiinnitänkö siihen huomiota vain nyt, kun panoramaikkunan yläreuna sattuu juuri silmien korkeudelle? Pikaisen tarkistuksen perusteella täytyy todeta, että myös väliaikaisessa kodissamme on sälekaihtimien yläreunoissa valon mentävät raot. Toisissa hieman isommat, toisissa pienemmät.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti