sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tulta ja tuiskua

Ulkona pyryttää, joten mikäs sen mukavampaa kuin käpertyä Villa Hukassa takkatulen ääreen ja odotella saunan lämpenemistä. Takassamme on siinä mielessä kiva ominaisuus, että se on sekä varaava että ilmakiertoinen. Tämä tarkoittaa sitä, että takan päältä voi halutessaan avata ilmakiertoventtiilit, jolloin se lämmittää huoneilmaa hyvinkin nopeasti.



Tästä syystä olemme laskeneet Hukan sähkölämmityslämpötilaa pysyvästi muutamalla asteella. Kun saavumme Hukkaan, sytytämme takan ja kiukaan, ja kohta koko rakennus on juuri sopivan lämmin. Elävä tuli paitsi lämmittää, myös rentouttaa. Olemme saunoneet Villa Hukassa nyt jo useamman kerran ja joka kerta se tuntuu yhtä rentouttavalta kuin mökillä.

Kiukaan tuli juuri sytytettynä.


Olemme käytön myötä huomanneet toisenkin käytännöllisen asian. Emme ole mitään ilmastointiasioiden asiantuntijoita, mutta tuurilla raitisilmaventtiili tuli parvella juuri oikeaan paikkaan parven päätyyn. Venttiilistä puskee viileää ilmaa parvelta tuvan suuntaan, jolloin lämmin ilma ei pääse nousemaan parvelle. Tästä johtuen parvi ei saunoessakaan kuumene liikaa, vaan pysyy mukavan viileänä, mutta kuitenkin tarpeeksi lämpimänä. Ensi kesä näyttää kuinka kuuma parvi on kesähelteillä, mutta veikkaisin parven toimivan kiviseiniensä ansiosta hyvin myös silloin.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti