sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Muurausta ja tasoitusta

Tässäpä nyt sitten näitä lupaamiani kuvia työmaan edistymisestä.

Ulkopuolella on nyt aloiteltu muurausta, tässä ensimmäisen varsinaisen muurauspäivän saldoa. katselimme jälkeä A:n kanssa, ja täytyy sanoa, että olemme toistaiseksi työn laatuun hyvin tyytyväisiä. valitsimme lopulta tiileksemme hieman perinteistä matalamman mallin, jolloin muurattavaa on hieman enemmän, mutta toisaalta yhdessä litteistä kattotiilistä tehdyn katon kanssa talomme erottuu toivottavasti positiivisella tavalla naapureiden samanvärisistä taloista. Matalampi tiili oli alunperin arkkitehtimme ehdotus, itse emme olisi sellaista edes tajunneet miettiä.

Ensimmäisen päivän muurauksen saldo, hienolta näyttää!

Kokonaisuudessaan Villa Punahilkan pihan hetkellinen siisteys ennen telineiden saapumista on muuttunut tavarapaljoudeksi. Piha oli siivottava, jotta telineet oli helpompi ottaa vastaan ja pystyttää. Tavaraa näyttää yhtäkkiä olevan hurjan paljon, kun pihalla on samaan aikaan tiilet, laastit, vähän puutavaraa, roskia, styrox-levyjä ja niin edelleen.

Pihalla alkaa tila loppua.


Saunarakennuksen osalta työt ovat olleet aikalailla seis, sillä A:n kaikki aika menee työmiesten ohjaamiseen, tavaranhankintaan ja kaikkiin muihin juokseviin asioihin. Sisääntuloon on kuitenkin viime viikolla saatu kattovalot ja tukipalkkikin on päällystetty puulla. Valaisimiksi valitsimme lopulta ihan vain tuollaiset perusulkokattovalot. Ulos sijoitettavissa kattovaloissa ei näytä olevan ihan hirveästi valinnan varaa, se vähän yllätti.

Villa Hukan sisääntulon katto alkaa olla valmis.

Sisällä Villa Punahilkassa ovat töissä olleet tasoiteurakoitsijat. He ovat jo parissa päivässä saaneet paljon aikaan. kellarissa pinnat on kauttaaltaan pohjatasoitettu, samoin sisääntulokerros alkaa olla lähes valmis pintatasoitetta varten. A kertoi, että erityisesti sellaisissa seinissä, joissa on liikuntasaumoja, seinät kannattaa ensin pinnoittaa kipsilevyillä, jotta tasoitteet eivät heti halkeile. Taas uutta tietoa tällaiselle maallikolle kuin minä! Ihmettelinkin miksi osa seinistä oli päällystetty levyillä, osa ei.

Kellarin seinät ja katto näyttävät jo tasaisilta.
Keittiön yläpuolinen seinä on päällystetty kipsilevyillä.
-J-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti