perjantai 13. syyskuuta 2013

Ukkoa kuin pipoa

Ikkuna-asennus eteni suunnitellusti, eikä sirpaleitakaan syntynyt. Tosin asennukseen meni hieman kauemmin kuin uskoin. Asennusporukka oli kuitenkin tehokas ja asensi Punahilkan kaikki ikkunat kolmessa päivässä. Vain kaksi terassiovea asennettiin jälkiasennuksella. Toistaiseksi ikkunat mustilla karmeillaan näyttävät hieman oudoilta vaalean harkon rinnalla, mutta kunhan saamme julkisivumuurauksen tehtyä, ikkunat istuvat taloon kuin nenä päähän.

Ikkunoiden jälkeen työmaalle saatiin sisätasoitusporukka ja samaan aikaan muurarit. Sähkäritkin viimeistelevät vielä viimeisiä vetoja juuri tasoitusporukan edellä. Piha on niin täynnä autoja, että kun kävimme lasten kanssa luultavasti syksyn viimeisillä uinneilla tällä viikolla, jouduimme jättämään oman automme uimarannan yleisille paikoille.


Pihanpuoleiset isot ikkunat.

A hommasi meille muurariksi kaverin, joka muurasi edellisen talommekin. Olimme tyytyväisiä ainakin edellisen talomme muurauksen jälkeen. Toki kyselimme kokemuksia muurareista myös naaapureiltamme, mutta emme sitä kautta löytäneet yhtään varteenotettavaa ehdokasta.


Terassinpuoleiset ikkunat, pari ovea vielä puuttuu.


Aika on vähän tiukilla siinä mielessä, että syksy ja sateet lähestyvät. A laski, että talomme muuraukseen menee hieman yli kuukausi. Sade ei sinällään ole katastrofi, sillä muurausta varten telineille voidaan virittää pressuja. Sen sijaan lunta ei saisi sataa ennen lokakuuta, jos haluamme saada muurauksen tänä syksynä valmiiksi.

A laski, että tarvitsemme muurausta varten myös noin neljäsataa neliötä telineitä. Nekin tilattiin ja pystytettiin viime ja tämän viikon aikana. Muuraus alkoi tänään.


Sisääntulon ikkunat.


Muita lähiaikojen tehtäviä on autokatoksen perustusten teko. Sitä varten A luultavasti piirtelee viikonloppuna tiiviisti koneella sen rakennepiirustuksia. Yleensä kaikki kuvat olisi hyvä olla valmiina ennen kuin aletaan rakentaa, sillä piharakennuksetkin saattavat vaikuttaa esimerkiksi päärakennukseen jollain tavalla, mutta suutarin lapsella ei ole kenkiä... Onhan suunnitelmat olleet A:lla päässä jo pitkään, mikä tosin vastaa ehkä samaa kuin ennen vanhaan, kun piirustukset piirreltiin työmaalla tupakka-askien kanteen. Tiedän, koska ukkini oli aikoinaan rakennusmestari omassa rakennusliikkeessään ja hänellä niitä tupakka-askeja riitti. 

Mutta iloitaan nyt asennetuista ikkunoista ja murehditaan tulevaisuutta myöhemmin. Aurinkoisia syyskuun päiviä kaikille! Seuraavissa kuvissa lupaan esitellä hieman meidän muurauksen etenemistä.

-J-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti