lauantai 2. maaliskuuta 2013

Aikatauluja, aikatauluja

A pohti jälleen rakennusaikataulujamme. Esimerkiksi saunan osalta tilanne on seuraava:
  • Laattojen tilausaika kaikille muille laatoille paitsi 30x60 cm laatalle on noin viisi viikkoa. 30x60 cm laattaa saamme suoraan varastosta.
  • Saunan lasien tilausaika on neljä viikkoa, eikä lasia voida tilata ennen kuin tiedetään aukkojen tarkat koot. Tämä taas edellyttää laatoitusta.
--> Jos vaiheet tehdään peräkkäin, pääsemme saunomaan ihan aikaisintaan toukokuun alussa.

Ratkaisu: Laatoitetaan saunan ikkuna-aukot jo nyt varastosta löytyvällä koolla. Katon tukirimoitus (paneeleja varten) on jo tehty, joten lasin koko voidaan jo nyt mitata, sillä tarkoitus on upottaa lasin reunalista tukirimoihin kiinni ns. paneelien väliin. Joka tapauksessa laatat joudutaan leikkaamaan ikkuna-aukon leveyden mukaisiksi paloiksi, joten tuskin haittaa, jos ne nyt eivät täysin noudata muualla seinässä noudatettavaa kuviota. Näin säästetään aikatauluissa noin neljä viikkoa edellyttäen että pääsemme laatoittamaan ja tilaamaan lasit mahdollisimman pian.

Päällimmäisenä valitsemamme kylpyhuoneen laattamalli.

Periaatteessa meillä ei ole rakentamisessa mitään aikataulua, mutta henkinen tavoitteemme on ollut päästä saunomaan Villa Hukkaan jo tänä keväänä, viimeistään kesän kynnyksellä.

Ensimmäisessä kuvassa näkyy valitsemamme kylpyhuoneen seinä- ja lattialaatan (tulee samasta laatasta, mutta eri kokoisena) mallikappale sulassa sovussa kirjoituspöydällä mappien ja paperien keskellä. Laatan väri on tumman harmaa ja tyyli tuollainen luonnonkiven näköinen karkea.

Saunan lattialaatta.

Toisessa kuvassa esiintyy päätähtenä saunaan valitsemani lattialaatta. Olipahan sekin laatan valintaprosessi aikamoinen, kun ryntäsin hiihtolomalla kolmen hippaa leikkivän lapsen kanssa rautakaupan laattaosastolle, katsoin salamannopeasti mustien laattojen valikoiman ja valitsin vähiten liukkaan oloisen mallin. Henkiset voimani eivät olisi juuri silloin riittäneet useammassa laattaliikkeessä käyntiin yhdessä lomailevien lasten kanssa, joten onneksi valintani on näin jälkikäteenkin tuntunut oikein hyvältä. Eikä laatta ole edes kallista, kun tilaan sopii hyvin tuo peruskoko 10x10 cm. Eikä sitä lauteiden alta juurikaan jää edes näkyviin.

Raksankin näkökulmasta onneksi nyt on hiihtolomat vietetty ja arki pyörii taas tutulla uomallaan. Meillä tosin juhlitaan tänä viikonloppuna A:n syntymäpäiviä kakkukahvien, rahkapullan ja korvapuustien voimin.

Toivottelen aurinkoisia kevään ensimmäisiä päiviä kaikille!

-J-


1 kommentti:

  1. tuo laattojen valitseminen on kyllä oikeasti aikaa vievää puuhaa, jos ei tosiaan ota itseään niskasta kiinni ja tee päätöksiä vikkelään, niinkuin olet tehnyt :) Musta tuntuu, että me ainakin hinkattiin sitä päätöstä ihan liaan kauan ja vertailtiin ihan liikaa :D

    VastaaPoista