perjantai 1. maaliskuuta 2013

Muutoksia kylpyhuoneen liukuoveen

Pohdittiin viime viikonloppuna paikan päällä jälleen Hukan kylppärin ja eteisen väliin tulevan liukuoven liukumissuuntaa. A oli sitä mieltä, että liukuovi on vähiten tiellä, jos se liukuu ammeen päätyyn. Minä taas pohdin, että loogisin liukumissuunta on suihkuihin päin. Eteisen puolella liukumista estävät ulko-oven puolella sähkökaappi ja vastakkaisella puolella vessan seinä. Kumpikaan ratkaisu kylpyhuoneen puolella ei silti oikein tuntunut hyvältä.

Jonkin aikaa pähkäiltyämme A keksi, että jos otamme vessassa korkeaa kaappia viitisen senttiä ulospäin, voimme asentaa liukuoven kiskon vessaan, komeron taakse piiloon. Tällöin eteisen ja vessan väliseen seinään roilotetaan sopiva rako oven liukumisaukoksi. A mittaili tilaa, googlaili netissä ja totesi lopulta, että tämähän kuulostaa jopa käytännössäkin ihan toimivalta ratkaisulta.

A:n käsin piirtämä kuvaohje liukuoven asentamisesta.

Ainoa riski hommassa on nyt se, että Puustellin kaveri tulee asentamaan kalusteita viikolla 11 (asennus siirtyi onneksemme asentajan loman takia viikolla eteenpäin), ja liukuoven kisko on oltava siihen mennessä asennettu. Mitään mittatilausovea emme todennäköisesti siis ehdi tässä aikataulussa hankkia. K75:ssa piti netin mukaan olla FP-tuotteiden liukuovimyyntinäyttely, mutta ei siellä mitään ollut, ja toimitusajaksikin veikattiin K-rauta 75:ssa noin neljää-kuutta viikkoa. A soitti siis JS-lasille (Lasina), jonka kanssa on tehnyt ennenkin yhteistyötä, ja heiltä tilaammekin nyt sitten sekä liukuovemme että saunan lasiseinät ja -oven. Toimitusajaksi kiskomekanismille lupailtiin jopa vain muutamaa päivää (varastosta löytynee meille sopiva ratkaisu).

Kylpyhuoneen ja eteisen väliin meille tulee rautavapaa (= vihertämätön) satiinilasinen liukuovi, jossa on rst-pystytankokahva. Pystytanko siksi, että JS-lasin myyjän mukaan oveen tuleva jarru/hidaste vaatii erilaisen kahvan kuin pelkän "kupin". Lasinan sivuilla olevan ideagallerian kuva kuusi muistuttaa aika paljon saunarakennuksen eteistämme, mutta meidän laattamme on hieman vaaleampi harmaa, katto valkoinen ja ainoastaan liukuovi on lasia, seinä normaalia vaaleaksi maalattua kiviseinää, jossa siis kotelo sähkökaapille. Meille tuleva kahva taas näkyy parhaiten kuvassa kaksi.

Saunaseinän lasit ovat luultavasti joko kirkkaat tai savunharmaat. Saunasta tulee savusaunan musta (toivon sellaista hieman lämpimän sävyistä mustaa), ja kylpyhuoneen laatatkin ovat aika tumman harmaat, joten saattaa olla, että savunharmaa lasi tekisi tilan yleisvaikutelmasta liian tumman ja päädymme siksi kirkkaaseen lasiin. Paljonhan asia toki riippuu myös valaistuksesta, joten asiaa täytyy vielä pohtia.

Olen hyvin tyytyväinen siihen, että keksimme liukuovelle jonkin muunkin liukumispaikan kuin suihkujen viereen tai ammeen eteen!

-J-


3 kommenttia:

 1. Kuvaan oli piirretty katkoviivalla komero joka näyttäisi ainakin kuvan perusteella tulevan oviaukon puolelle ? Tietty jos tuota wc:n oviaukkoa ei ole vieä tehty, niin sitähän voi säätää myös hieman oikealle, tai sitten hankkia kapeampi komero. viiden sentin kotelo äkkiseltään tuntuu aika kapealta, oletan, että vessaan tulee gyproc + laatta jolloi jo niistä tulee reilu 20 mm. Nämä nyt omia ajatuksia kun en tiedä oikeaa tilannetta raksalla, anyway hyvä idea tuo joka tapauksessa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuva ei ole mittatarkka, eli olemme laskeneet, että sekä kaappi, että liukuovi mahtuvat kyllä oven viereen. Ja viiden sentin kotelo on ihan riittävä liukuovelle, se on Lasinan kiskon leveys. Liukuoven kotelon mahdollinen siivous hoitunee sitten vessan komeron alasokkelin kautta peitelevyt irrottamalla eli sitäkään varten kotelon ei tarvitse olla tuota isompi.

   Kiva, kun kommentoit, joskushan voi jotain jäädä huomioimatta ja ikävämpää on, jos asian huomaa vasta asennusvaiheessa. Tässäkin liukuovi-ideassa on niin monta tarkkuutta vaativaa pikkuasiaa, jotka pitää huomioida, että voi vieläkin olla monista tarkistuksista huolimatta, että huomaamme asennusvaiheessa ettei homma toimikaan näin.

   Kerron sitten miten meidän käy, pitäkää peukkuja!

   -J-

   Poista