torstai 28. helmikuuta 2013

Työ putkessa


Tässä kuvasarjaa putkien asentamisen eri työvaiheista.

1. Työvälineitä.

2. Suojaputki kotelossa ilman vesijohtoa.
Aikataulullisesti A:lla on nyt hieman stressiä, sillä aika paljon täytyy saada tehtyä ennen parkettien ja kiintokalusteiden saapumista ensi- ja sitä seuraavalla viikolla.

Hieman täytyy myös urputtaa putkaristamme, joka oli muun muassa tässä yhtenä päivänä saanut kuudessa ja puolessa tunnissa eristettyä vain kolme ja puoli metriä putkea. Kun mieheni tuli paikalle, putkari oli todennut, että teippi loppui. Hän oli varannut eristystöihin vain yhden rullan teippiä! Lisäksi hän on ollut vastuussa muun muassa taannoin kertomastani vessanpytyn viemärin virhepaikasta, ja väittänyt myös kiven kovaan miehelleni, että putket eivät mahdu niihin paikkoihin, joihin mieheni on ne kaavaillut vessan valeseinän sisällä, kunnes A on hänelle näyttänyt kädestä pitäen miten putket asennetaan.

No, A kyllästyi lopulta odottamaan ja on eilisestä lähtien asentanut vesijohtoja ajan säästämiseksi itse. Putkari saa sitten tarkistaa lopputuloksen. Tuleepahan putket sitten täsmälleen sinne, mihin itse haluaa. Yhden asian A on putkiasennuksissa jo ehtinyt oppiakin: Vesijohdot on huomattavasti helpompaa vetää, mikäli suojaputken mutkat ovat mahdollisimman loivia.

3. Suojaputki ilman vesijohtoa (sin.)
4. Jousi menossa putkeen.
5. Jousi tulossa toisesta päästä.

6. Naru sidottuna jouseen.

7. Naru tulee toisesta päästä jousen avulla.
8. Naru teipataan vesijohtoon.
 
11. Vesijohdon lyhennys
9. Liukastetta ennen sisäänmenoa.
10. Vesijohto tulee narulla toisesta päästä.
12. ValmisHuh, onnistuinpas saamaan nämä kuvat edes jotenkuten suoriin riveihin. Piti ihan mennä HTML-puolelle "koodaamaan", kun ei muuten millään onnistunut. Ohjelma ei taipunut kauniimpaan taittoon. Eihän tämä nätti ole vieläkään, mutta nyt sentään menettelee.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti