tiistai 5. helmikuuta 2013

Tasaista työskentelyä

Työt etenevät meillä nyt rauhalliseen tahtiin. Jonkin aikaa kuivateltiin saunarakennuksen sisätiloja ja harkittiin samalla erilaisia materiaalivalintoja. Sen jälkeen aloiteltiin hiljalleen sisätyöt takasta ja jatkettiin seinien tasoitustöillä. Takkaa jatketaan jälleen loppuviikosta, oli nimittäin  tullut vahingossa yksi vääränlainen osa, joka piti ensin vaihtaa oikeaksi.

Tältä meillä nyt näyttää Villa Hukassa, kun takka on puoliksi rakennettu ja seinät on tasoitettu ja pohjamaalattu.

Heti valmiimman näköistä.
Takkakin näyttää jo melkein takalta.Se miten tähän päästiin, näkyy seuraavista kuvista:
Yllä näkyy, kuinka A teki tarkkaa työtä tehdessään sähköliittimille aukot kipsilevyihin. Reiät menivät kuulemma kerralla oikein, kun vain uskalsi luottaa mittanauhan apuun. Alemmissa kuvissa näkyy seinien tasoitustyön eri vaiheita. Hyvä valaistus on siinä A ja O, muuten kärsii myöhemmin. Me jätimme tasoitustyöt suosiolla ammattilaisille. Kaksi miestä ja noin viikko siinä suunnilleen meni aikaa, mutta toki työmiehet eivät olleet meidän työmaallamme joka päivä.

Tasoitustöiden lisäksi olemme nyt tilanneet suihkut ja niihin liittyvät härpäkkeet. Päädyimme pitkän pohdinnan jälkeen Grohen 30 cm leveisiin kattosuihkuihin ja hieman propellia muistuttaviin säätimiin. Edellä olevassa linkissä keskimmäisessä kuvassa on kutakuinkin meille tuleva ratkaisu, joskin suihku tulee suoraan kattoon ja käsisuihku kiinnittyy seinässä samaan paikkaaan, mistä se tulee seinästä esiinkin. Termostaatti tulee meille kuvan mukaisesti piiloasennuksella, minkä takia meidän täytyi myös tilata seinän sisään tulevat suojakotelot.

Nyt A on jo ehtinyt roilotella nuo piilotermostaattien suojalaatikotkin paikoilleen ja lisäksi hän teki tänään Hukan tuvassa perusteellisen siivouksen. Hän irrotti lastalla lattiasta kaikki ylimääräiset kököt ja lopuksi vielä imuroi koko tilan. Mukavahan se oli uudella imurilla touhuta, edellinen märkä-kuivaimurimme levisi juuri sopivasti viime viikolla. Olihan tuo rotisko jo toki monta työmaata palvellutkin sekä meillä että sukulaisillamme.

Punahilkka (päärakennus) lepäilee edelleen pressutettuna vain hieman plussan puolelle lämmitettynä ja odottelee kesän mukavampia rakennussäitä.

Seuraavaksi pääsen toivottavasti postailemaan tänne kuvia valmiista takastamme. Ja Hukan keittiökalusteiden asennuskin lähenee, sen olisi määrä tapahtua jo vajaan kuukauden kuluttua. 

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti