sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Hopeaista hommaa

Näin se saunakin etenee. A on tänä viikonloppuna eristänyt saunan seiniä "Sauna-Satulla". Käytännössä levyt on leikattu mittaansa ja kiinnitetty uretaanivaahdolla sekä parilla pitkällä ruuvilla seinään. Tämä on melko helppoa ja nopeaa työtä. Mies nautti työstä, kun hänen uusi ruuvinvääntimensäkin ruuvasi ruuvit seinään niin helposti ja nopeasti.

Nyt alkaa olla jo kiire tilata saunan lattialaatat, jotta päästään pian laatoitushommiin. Mustaa 10x10 laattaa on hakusessa, mutta emme vain ole kerinneet kauppaan etsimään sopivaa. Pitäisi olla mallipala kylppärin laattaa mukana, ettei kylppärin harmaa riitele saunan lattian mustan sävyn kanssa. Tiedän, myöhässä ollaan liikkeellä, mutta ei oteta siitä stressiä.

Lisäksi A asenteli suihkujen suojakotelot paikoilleen (kuva alla oikealla). Siinä pitikin olla tarkkana vatupassin ja mitan kanssa. Apuna A käytti pieniä puukiiloja ja kotelot kiinnitettiin uretaanilla.

Hieman maalaustöitäkin mieskulta pääsi jo tekemään, hän maalasi vessan toisen seinän rautakaupasta löytyneellä halvimmalla mahdollisella perusvalkoisella. Seinä jää kokonaan ison täyskorkean kaapin taakse, mutta maalaaminen kannattaa silti yleensä, sillä se sitoo hyvin myös seinässä olevan rakennuspölyn.

Lisäksi A viimeisteli samaisen vessan valeseinää ja seinäkiinnitteisen pytyn kiinnitysjärjestelmää asennusvalmiiksi. Takkamuuraritkin tulivat sunnuntaina muuraamaan takkaa. Ehkäpä he saivat sen jo tänään valmiiksi? Tässä kuvassa näkyy miltä takka näytti tänään puoliltapäivin.

Muu perhe aloitteli viikonloppuna hiihtolomaa hiihtelemällä lauantaina rakennustyömaan vierellä kulkevalla ladulla. Kaksivuotiaammekin pääsi ekaa kertaa suksien päälle ja nautti paljon hiihtelystä. Vieraita kävi aamuvarhaisesta iltamyöhään neljät eri seurueet. Vieraiden kanssa nautittiin perinteisiä laskiaispullia.

Sunnuntaina A lopetteli työt työmaalla jo iltapäivän kynnyksellä, kävi ostamasssa keskimmäisellemme uimalasit ja lähti isompien lasten kanssa uimahalliin sillä aikaa, kun minä otin pienimmän kanssa ihanat monen tunnin nokoset. Kylläpä ne tulivatkin tarpeeseen!

-J-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti