tiistai 12. helmikuuta 2013

Pyttyhommia

Pelkästään lumitöihin meni A:lta tänään pari tuntia, kuten näköjään monella muullakin raksabloggaajalla. Ja näin iltasella satoi näköjään taas vähän lisää. Jokohan pikkuhiljaa lumisateet riittäisivät ja tulisivat ne kauniit aurinkoiset päivät, joista helmikuu yleensä tunnetaan?

Lisäksi A piikkasi tänään saunarakennuksen vessanpytyn viemäriä oikealle paikalleen. Viemäri oli jostain syystä asennettu viisi senttiä vinoon, joten alapohjan aukkoa oli piikattava koko syvyydeltään viisi senttiä isommaksi. Meille tulee vessaan seinäkiinnitteinen pytty, jonka tukikehikko upotetaan vessan valeseinään. Tuon valeseinän takana kulkevat saunarakennuksen kaikki muutkin putket, kanavat, johdot ja muut. Lisäksi seinään upotetaan suurimmaksi osaksi myös vessan yläpeilikaappi, jolloin se ei ole lavuaarin ylle kumartuvan henkilön tiellä sitä vähääkään mitä se voisi normaalisti seinälle kiinnitettäessä olla.

Alla näkyvässä kuvassa näkyy saunarakennuksen valeseinän runko. Kuvan vasemmassa alakulmassa on seinäkiinnitteisen pytyn tukikehikko ja sen alla keskellä piikattu viemäri, joka mahtuu piikkauksen ansiosta nyt oikealle paikalleen kehikon sisäpuolelle. Pytyn oikealle puolelle tulee lavuaari, jonka vesijohdot ja viemäri näkyvät niin ikään kuvassa. Lisäksi tuo yksi ylimääräinen viemäriputki on alapohjan tuuletusputki katolle. Seinäntakaisen keittiönkin viemäriputken on tarkoitus tulla tähän tilaan, mutta sitä ei ole vielä tehditty tehdä. Seuraavaksi seinän sisäpuolella oleva seinä-WC:n kotelo täytyy vesieristää ja sen jälkeen pääsemmekin levyttämään valeseinää umpeen yläkaapin asennusta ja laatoitustöitä varten.

Vessan valeseinän tukirunko.
Jos jossain on rauta, se on tietenkin siellä mihin pitää tehdä reikä. Eli piikatessa A:n eteen tuli tietenkin myös yksi alapohjan tukiraudoista, joka piti sitten katkaista. Työkaluna oli vain tavallinen rautasaha, jolloin raudan nirhaaminen vaati kärsivällisyyttä. Puukkosaha olisi ollut hommassa paljon tehokkaampi.

Piikkaushommissakin vierähti siis useampi tunti, joten kovin tuottoisa A:n vapaapäivä ei tänään ollut, jos mietitään valmiiksi saatuja asioita. Paljon töitä hän kuitenkin sai paiskittua ja juuri noita työläimpiä asioita hoidettua pois päiväjärjestyksestä. Mukavana pikkuhommana A myös kasasi tänään uuden pöytäsirkkelimme. Hän oli ilmeisen mielissään sirkkelin sahausjäljestä, joka oli hänen mukaansa "tarkkaa ja siistiä".

Toivoin viime postauksessani, että voisin jo esitellä valmista takkaamme, mutta niinhän se menee, että rakentaessa kaikki kestää yleensä kauemmin kuin toivoisi. Takan asennusmiehiä ei ole työmaallamme näkynyt vähään aikaan, joten tänään A otti heihin yhteyttä ja kyseli aikatauluista. Ilmeisesti kiireisemmät projektit ovat ajaneet meidän asennuksemme ohi, mutta miehet lupasivat tulla hoitamaan työt loppuun tällä viikolla. Leppoisaan tahtiin siis edetään edelleen. Ehkäpä kohta saamme tuon vessan valeseinänkin rakennettua valmiiksi. Sen osalta töiden eteneminen on vain meistä itsestämme kiinni.

-J-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti