sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Tonttikeskus

Meiltä on kysytty millaisen tonttikeskuksen telineen olemme työmaalle rakentaneet. Tonttikeskushan on tontille tuleva sähkökaappi, joka työmaa-aikana usein asennetaan väliaikaiseen telineeseen. Tonttikeskuksen teline näkyy takaapäin blogitekstin Kallio vastassa kuvassa.

Tässä yhdistetty tonttikeskus- ja postilaatikkoteline lähempää postilaatikkopuolelta.
Tässä pari lähikuvaa telineestä. Rakensimme telineen omalla ja naapuritontilla sillä hetkellä käsillä olevasta tavarasta (suuret kiitokset naapurille!). Jos joku haluaa tehdä ihan oikeaoppisen tonttikeskuksen, ohjeet löytyvät esim. Keravan energian PDF-ohjeesta pienrakentajille.

-J-
Tässä hökötyksen uljas sivuprofiili.


2 kommenttia:

  1. Itse tonttikeskuksesta vielä tarkennusta. Meidän mielestämme keskus kannattaa tilata paikalliselta sähköyhtiöltä ja ottaa suoraan lopullinen sähkökeskus, ei väliaikaista työmaakeskusta.

    Jos se on omassa rakennuskunnassasi mahdollista, kannattaa yleensä tilata sähköyhtiöltä suoraan koko paketti, eli keskus, keskuksen asennus ja liitokset kunnan sähköverkkoon. Kaikissa kunnissa/sähköyhtiöissä tämä ei vain ole mahdollista. Keskus kannattaa jo rakennusajaksi sijoittaa mahdollisimman lähelle lopullista sijoituspaikkaansa, jos se vain on mahdollista.

    VastaaPoista
  2. Ja vielä lisäyksenä, että tonttikeskusta eli sähköjä saatetaan tarvita tontilla jo yllättävän aikaisessa vaiheessa, eli tonttikeskus kannattaa tilata jo projektin alussa. Toimitusaika oli kuitenkin ainakin meillä alle viikon luokkaa, joten jos keskuksen tilaaminen unohtuu, mahdollisen työmaan viivästymisriskin ei pitäisi olla pitkä.

    VastaaPoista