torstai 28. marraskuuta 2013

Villa Hukan parven kaapisto

A kokosi muutama viikko sitten Villa Hukan parvelle säilytyskalusteen. Olisi varmaan syytä vihdoin esitelläkin tämä saunarakennuksen lähes ainoa kiinteä säilytyskaluste (vessassa on muutama täyskorkea komero tämän lisäksi, keittiössä pieni pätkä keittiökalustetta).

Kaapisto, yläpeitelista puuttuu vielä ja pätkä kiskoa.


Päädyimme lopulta tilaamaan kokonaisuuden Domukselta. Pakettiin kuului 40 cm syvät runkohyllyt ja valkoiset liukuovet liukuovimekanismeineen. A joutui itse sahaamaan jokaiseen hyllyyn aukot kaapin sisällä kulkevia läpivientiputkia varten. Liukuovi asennettiin noin 10 cm runkoa ulommaksi, joten hyllyille voi latoa hieman isompiakin tavaroita. Tavoitteena on saada kaappiin mahtumaan ainakin osa lauta- ja seurapeleistämme, ehkä lisäksi vähän varaliinavaatteita ja pyyhkeitä.

Kaapin runko, eli tältä näytti ennen ovien asennusta.


A tilasi mukaan myös rungon päälle asennettavat päällyslevyt, mutta koska runkojen yläpinnat ovat loppujen lopuksi melko siistit, säästämme levyt ehkä johonkin muuhun tarkoitukseen. Kaikkiaan kalustetta on noin kuusi metriä, eli koko parven pitkän seinän pituudelta.

Liukuovikiskot peittävät peitelevyt A joutuu askartelemaan itse. Tarkoitukseen alunperin A:n ajattelema peitelista oli liian rimpulaa, joten A joutui hankkimaan vähän vahvempaa tavaraa. Samoin toinen pätkä liukuovikiskoa oli liian lyhyt, A reklamoi asiasta Domukselle ja sai sujuvasti oikean mittaisen tilalle. Kuvissa näkyy tilanne ennen peitelistaa ja tarvittavaa kiskon lisäpätkää. Muuten asennushomma meni aika hyvin putkeen ja vei A:n aikaa noin yhden ylipitkän työpäivän verran.

Kiskot riittivät alunperin vain tähän asti.


Muuta kummallista tässä hyvin perusliukuovikaapistossa ei ole kuin se, että liukuovikisko asennetaan vinoon kattoon. Siihen on kuitenkin kaikilla liukuovivalmistajilla ratkaisu, joten vinoa kattoa ei kannata pitää esteenä liukuovikaapiston hankkimiselle. Myös liukuoven korkeus on melko vapaasti valittavissa, omien parven kaapinoviemme korkeus on noin metri.

-J-

2 kommenttia:

 1. Minkähän hintasia nuo on? Vähän samanlaista pähkäilyä matalan seinän ja vinon katon kanssa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mava, kiva kun kysyit, kerro sitten mihin ratkaisuun lopulta itse päädytte!

   Meidän kaapiston hinta oli hintsusti yli tuhat euroa (pelkät materiaalit). Kilpailijoilta saimme jopa tuplahintatarjouksia, eli hinta vaihteli paljon.

   Koitettiin pitkään pyöritellä erilaisia vaihtoehtoja. Mietittiin muun muassa Ikean valmiita lipastovaihtoehtoja, keittiökaapeista rakennettuja virityksiä, Ikean kaapinrunkoja yhdistettynä jonkun muun toimittajan mittatilausliukuoviin, jne. Tavoite oli vain päästä helpolla ja halvalla, sillä tuo on varmaan meidän koko rakennusprojektissa yksi niistä "perimmäisistä nurkista".

   Meillä ongelmana olivat nuo putkiläpiviennit, jotka oli kiva saada kaapin sisälle piiloon, siksi liukuovi oli lopulta meille paras vaihtoehto, koska kyllähän kaikki koteloinnitkin maksavat taas extraa. Ja helppouden vuoksi päädyttiin tilaamaan myös runko lopulta samasta paikasta.

   Tsemppiä projektiin ja hyvää pikkujoulua!

   -J-

   Poista