keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Lamellit Villa Hukkaan

Valitsimme viime viikolla Villa Hukkaan lamelliverhot ja sälekaihtimet. Isoihin ikkunoihin päätimme ottaa lamellit, sillä ne saa kätevästi käännettyä vinottain niin, että saamme sisälle valoa, mutta emme näy ulkoilutielle asti. Jonkinlaiset verhot ovat rakennuksessa tärkeät, sillä liikumme siellä luultavasti melko usein kohtuullisen vähäpukeisinakin joko ennen tai jälkeen saunan.

Pienempiin ikkunoihin tulee perinteiset mattahopean väriset sälekaihtimet, joiden väri sopii yhteen valitsemiemme lamelliverhojen kanssa. Tässä kuva valinnoistamme.

Valitsemamme lamelli- ja sälekaihdinväri.

Saunan ikkunaan ei valitettavasti saa sälekaihdinta, sillä tila on liian kostea, ja koska ikkuna on kiinteä, sälekaihdinta ei edes saisi ikkunan väliin hieman kuivempaan tilaan. Olen kuitenkin jo suunnitellut hieman kotoisempaa ratkaisua saunan ikkunan suojaksi.

Ajattelin, että ikkunasyvennykseen voisi olla kiva virittää ihan perinteinen kosteutta kestävä vaijeri verhotangoksi, johon sitten voisi ripustaa jonkun kauniin pellavakankaan verhoksi. Se sopisi varmasti hyvin löylyhuoneen savusaunamaiseen tunnelmaan ja pehmentäisi muuten aika "kovaa" ja modernia kylpyosastoa kivasti.

Värimalleja verhoista.

Verhot asennetaan näillä näkymin paikoilleen ensi viikon puolivälin tienoilla. Tilasin jo alkuviikolle Villa Hukkaan loppusiivouksen, eli kaikkien pintojen pyyhkimisen, ikkunoiden pesun, jne. Sen jälkeen on kiva alkaa sisustaa tilaa.

Saa nähdä, saako A itse saunankin siivoukseen mennessä valmiiksi. Löylyhuoneessa on viime päivinä aherrettu alalauteiden parissa, lisäksi puuttuvat vielä saunaseinän lasit ja lasioven asennus. Oven kiinnikkeitä varten täytyy hankkia erityisen kovat poranterät, sillä heikommalla terällä ei paksuun kivipuristelaattaan saa edes naarmua, kokeiltu on jo!

-J-

1 kommentti:

  1. Tähän jäänkin mielenkiinnolla odottamaan jatkoa, sillä meillä myös lamelliverhot mietinnässä olohuoneen isoihin ikkunoihin.

    VastaaPoista