perjantai 11. heinäkuuta 2014

Helikopteri ja kiitorata

Kiitorata on nyt valmistunut, mutta siitä ei tullutkaan lentokoneiden laskeutumisalustaa, vaan helikopterin! Löysin kirpputorilta yhden lapsen makuuhuoneeseen hauskan helikopterivalaisimen. Toivottavasti vauhtivalot eivät innosta lapsia kuitenkaan juoksemaan sillallamme. Ajatuskin on pelottava!

Hauska helikopterivalaisin lastenhuoneeseen.

Alla olevasta kuvasta näkee, kuinka parketti asettui sillalle. Kuvassa ei kuitenkaan vielä ole led-kiskot asennettuina. Hyvinä uutisina led-valmistaja totesi, että nykyinen muuntajamme pitäisi suositusetäisyyksistä huolimatta riittää koko sillan ledeihin, eli erityistoimenpiteisiin ei ole tarvetta. Hätäilimme siis turhaan.

Sillan parketti paikoillaan.

Led-kiskot olivat pieni pettymys siinä mielessä, että olisimme toivoneet kiskon maitolasimaisen pinnan tasoittavaan ledeille tyypillisen pistemäisen valon. Valo on kuitenkin liian kirkas siihen. A soitti valmistajalle, joka kertoi, että voisimme vaihtaa tilalle hieman syvemmän kiskon, jolloin tulos voisi olla tasaisempi. Päätimme, että katsomme hetken aikaa valoja käytössä ja päätämme sitten, häiritseekö pistemäisyys niin paljon, että vaihdamme kiskon.

Led-kiskon asennusta. Aika pistemäinenhän tuo valo on.

Sen sijaan kodinhoitohuoneessa kisko ja led toimivat oikein hyvin. Koitimme etsiä etukäteen tietoa siitä, mihin kohtaan kaapin alla led-nauha kannattaa kiinnittää, mutta emme löytäneet mitään suositusta. Päädyimme itse asentamaan led nauhan noin reilun kymmenen sentin päähän kaapin etureunasta, jolloin se jää edestä katsottuna vielä hieman kaapin alle piiloon, mutta valaisee kivasti koko kaapin alla olevan tason.

Kodinhoitohuoneen led-kisko.

Kodinhoitohuoneen led-nauhaan tuli vahingossa tuplavarmistus, kun tilasimme tilaan varmuuden vuoksi kostean tilan nauhaa ja päätimme myöhemmin asentaa nauhan iskujen varalta kiskon sisään. Led-nauhat ovat melko herkkiä kolhuille, joten kisko on luultavasti hyvä valinta tilaan, jossa saatetaan pestä esimerkiksi isoja ämpäreitä. Periaatteessa kisko olisi jo itsessään suojannut lediä pahimmilta roiskeilta, joten kosteussuojattu nauha on kiskon sisällä turhaa.

Olohuoneen parketin asennusta.

A on myös hikoillut olohuoneen parketin kimpussa. Asennus on kuulemma hidasta, vaivalloista ja polvia kuluttavaa. Parketti asennetaan olohuoneeseen vanhan saksalaisen ladonnan mallilla ja koska kyseessä on kuvioladonta, palat liimataan toisiinsa. Karelian Saima-parkettia saa valmiina myös kuvioladontoja varten, mikä oli meidän näkökulmastamme kätevää. A:n mukaan vaikeinta kuvioasennuksessa on saada raot minimoitua. Kun parkettipätkät ovat lyhyitä ja niitä asennetaan milloin mitenkin päin, jonkun pätkän toinen reuna saattaa aina silloin tällöin jäädä hieman irvistämään ja rakoa on vaikea enää liimauksen jälkeen korjata. Itse en noita muutamia alle millin rakoja edes huomannut, mutta A:lle ne aiheuttivat lisää harmaita hiuksia. Hän harkitsi jo jonkinlaisen vaalean täytemassan hankkimista, jotta saisi raot huomaamattomammiksi.

Lähikuva vanhasta saksalaisesta ladonnasta.
-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti