maanantai 20. tammikuuta 2014

Yksityiskohtia Villa Hukan kylpyhuoneesta

Ammehana toimii tällä hetkellä löylyvesihanana.

Meillä jäi ammeen hanan valitseminen ihan viime metreille. Lopulta A kävi valitsemassa meille Grohen mallistosta mielestään parhaan. Mallissa vesi valuu ammeeseen vesiputousta jäljitellen, mikä on kivan näköistä. Tällä hetkellä hanaa käytetään löylyveden ottamiseen ja ammeen tilalle on nikkaroitu penkki. Amme tulee sitten joskus, jos tulee. Penkkiin on kuvan ottamisen jälkeen lisätty säätöjalat, joilla saimme puuosat irti välillä kosteasta lattiasta. Valitsimme penkin väriksi kuultovalkoisen pesutilan katon valkoista peilaamaan. Se lisää tilaan hieman keveyttä ja raikkautta.

Ammeen tilalle nikkaroitiin penkki.

Olemme hyvin tyytyväisiä myös kattosuihkuihimme. Vesi valuu suihkuista hyvin pehmeästi ja miellyttävästi. Säätimien kanssa täytyy vielä opetella, sillä helposti vääntää esimerkiksi käsisuihkun tilalle kattosuihkun päälle. Säätimistä ylemmät säätelevät veden määrää ja sitä, tuleeko vesi katosta (väännettävä seinän suuntaan), vai käsisuihkusta. Alemmasta säädellään veden lämpötilaa. A:kin on kuulemma muutaman kerran siivotessaan onnistunut saamaan vettä niskaansa. Meidän perheemme pitää kuitenkin tällaisista "aivojumpista", meillä on tälläkin hetkellä esimerkiksi olohuoneessa seinäkello, joka on luettavissa peilikuvana.

Suihkut ja syvennyksen lasihyllyt.

Omasta mielestäni kylpyhuoneen kaunein asia on puinen keskiritilä, joka yltää katosta aina lattian poikki ulkoseinän nurkkaan asti. Seinällä puuyksityiskohta kulkee syvennyksessä ja on tehty urittamalla ja lakkaamalla saunan seinäpaneeleja. Syvennykseen on myös asennettu lasihyllyt saippuaa ja shampoota varten. Lattian ritilät A teki itse käsin yksi kerrallaan lämpökäsitellystä puusta ja kiinnitti metallikehikoihin. Kaikki puuosat on lakattu useampaan kertaan kestävällä venelakalla. Työ oli valtava, mutta lopputulos sitäkin hienompi!

Puiset ritilät, lasihyllyt puuttuvat.

Alemmassa kuvassa näkyvät myös kauniit isot kylpyhuoneen laattamme, jotka keskellä kulkeva viemärikuilu mahdollisti. Kuvan yläreunasta näkee millä huolellisuudella A on tehnyt laatoitukset. Myös saunanoven kynnys on laatoitettu kallistuksista huolimatta todella siististi. Kuvassa työvaiheena on ollut porata saunanoven saranoille ruuvinreiät laattoihin. Vaati kuulemma aika monta kiviporanterää ennenkuin reiän teko onnistui näihin meidän paksuihin ja koviin kivipuristelaattoihin! Lopulta löytyi onneksi tarpeeksi kestävä terä, joka puri laattoihin, ja niin saatiin ovikin paikoilleen.


Kylpyhuoneen lattiaa.

Saunan oven nuppikin oli meillä jonkin aikaa omilla seikkailuillaan, sillä saimme myyjältä vahingossa jonkun prototyyppi-nupin tilaamamme "kristalli"-nupin tilalla. Sitä hetken ihmeteltyämme otimme myyjään yhteyttä ja oikea nuppi saapui meille pienen mutkan kautta.

Saunaseinä ja ovi lasinupilla, penkki puuttuu.
-J-

4 kommenttia:

 1. Todella kaunis ja tyylikäs!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi kommentoi tätä juttua:
  Hei! Taidokasta työtä. Minua kiinnostaisi, mikä tuo pesuhuoneen laatta on? Onko mahdollisesti sama, mitä me olemme harkinneet :)

  Onnistuin jotenkin poistaman kommentin, pahoittelut. Koitan muistella laatan nimeä ja alkuperää, palaan asiaan.

  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin täydennyslaskun laatoista. Siinä nimen kohdalla lukee "IMPR STONE GRAFITE NAT" ja yritys Kaakelikeskus. Kokoina meillä oli neljä erilaista kokoa (20x60, 30x60 ja joku kolmas koko seinällä) ja lattia muistaakseni 40x90 cm. Osa koista oli erikoistilaustuotteita, joten toimitus voi kestää hieman kauemmin. Meillä oli tarkoitus tehdä kylppärikokonaisuus toisella tuotteella, mutta sen myynti ehdittiin muistaakseni Laattapisteellä lopettaa ennen kuin ehdimme tehdä tilausta. Onneksi löysimme korvaavaksi tuotteeksi tämän. Muistaakseni teimme tilauksen viime vuoden alkupuolella, joten voi toki olla, että tätäkään ei enää saa. Lisäksi A suosittelee lämpimästi isojen laattojen asennukseen erillistä asennustyökalusarjaa, joka maksaa noin 100 e. Se säästää huomattavasti hermoja! Ja reikiä varteen kannattaa olla tosi koville pinnoille tarkoitettu kiviporanterä, tämä laatta on nimittäin tosi kovaa! Olisi tosi kiva kuulla, jos päädytte samaan laattaan, tai johonkin toiseen vastaavaan.

   -J-

   Poista
 3. Todella kivan näköinen kylpyhuone! :)
  Minkä merkkiset suihkut nämä kuvissa olevat ovat?

  VastaaPoista