torstai 16. tammikuuta 2014

Maagista taidetta

Nyt on pakko vähän mainostaa, sillä tuttumme on perustanut uudet verkkosivut ja Facebook-ryhmän omien taulujensa esittelyyn. Kyseessä on MysticAL Art (Anna Laakkonen).

MysticAL Art: Rockin Raven.

Taulut on tehty sekatekniikalla ja niiden tekoon on käytetty muun muassa akryylimaaleja, massaa, kristalleja, peilin palasia, helmiä ja höyheniä. Kaikkiaan teokset ovat energisiä ja niistä huokuu Annan positiivinen elämänasenne. Ne tuovat seinille hieman juhlavaakin kimmellystä ja sopivat mielestäni hyvin monentyylisiin sisustuksiin. Tauluja on kuvattu mystisiksi ja niihin jokaiseen kätkeytyy tekijän tarina tai ajatus.

MysticAL Art: Family is everything.

Poimin huomaamattani tähän blogiin kuvia tauluista, joissa on lintuja. En tiedä miksi juuri ne viehättivät tällä hetkellä. Anna on toki maalannut paljon muitakin aiheita.

MysticAL Art: Valontuoja.

Useissa tauluissa on oman tulkintani mukaan käsitelty henkisyyttä ja erilaisia näkökulmia elämään. Työt ovat samaan aikaan keveitä, mutta käsittelevät vakaviakin aiheita. Toisaalta niistä löytää myös yllättävän raikkaita huumorin pilkahduksia. Annan mukaan jokainen voi tulkita teoksia myös omasta näkökulmastaan peilaten omiin kokemuksiinsa ja ajatuksiinsa. Mielestäni siis kaikkiaan hyvin moniulotteisia tauluja.

Se, mikä tauluissa on myös erikoista, on se, että Anna on hyödyntänyt niissä myös reunat. Kuvat ulottuvat myös reunojen yli, jolloin työt eivät tarvitse erillisiä kehyksiä.

Kannattaa käydä kurkkaamassa!

-J-


3 kommenttia:

 1. Oi ihania kaikki nuo kimaltavat ja peililliset työt. Kiva oma tyyli tauluissa, selasin kaikki läpi! :)
  Meilläkin olisi edessä "tauluprojekti" eli pitäisi joko tehdä itse, tai etsiä taidetta seinille... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun olette päässeet jo "seinientäyttövaiheeseen", meillä sinne on vielä pitkä matka ja voi kuinka odotankaan sitä vaihetta! Samaa mieltä, että Annalla on rohkean omaperäinen ote maalaamiseen, eikä materiaalitkaan ole siitä perinteisimmästä päästä. Juuri nuo kimmellykset viehättävät omaakin silmää tällä hetkellä. Anna tekee muuten kuulemma tilaustöitäkin, joten jos teillä on joku ajatus mielessä, joka voisi sopia Annan tyyliin, kannattaa olla yhteydessä.

   -J-

   Poista
  2. Kiitti vinkistä, pidetään mielessä! :) On jotenkin tosi hankalaa visioida seinille teoksia kun maailma on täynnä taidetta... mutta ehkä tämä hahmottuu! :) Kimallus sopisi minulle ainakin! ;) Miehestä en oo ihan varma....

   Poista