tiistai 7. tammikuuta 2014

Autokatos harjassaan, valu- ja laatoitustöitä Punahilkassa

A on joulukuun aikana rakennellut yhdessä yhden rakennusmiehen kanssa autokatosta. Autokatos saatiin joulun alla harjakorkeuteensa.

Autokatos melkein harjakorkeudessaan, pressut katon päällä.


Villa Punahilkassa tehtiin onnistuneesti ylimmän kerroksen lattiavalu 3.1.2014. Sitä ennen tarkistettiin vielä kaikki lattian sisällä vietävät sähköpiuhat ja vedettiin lattialämmitysputket. Sillan osalta putket päädyttiin laittamaan omaan piiriinsä makuuhuoneiden ja kylppärin tavoin. Näin lämmitys voidaan sillan osalta vaikka katkaista kokonaankin, jos tuntuu ettei sitä tarvita. Sillan valua varten valmistettiin myös erillinen valumuotti ja koko komeus tuettiin alhaalta päin yhdeksän lattian ja sillan alapinnan väliin viritettävän metallituen varaan.

Valuverkkoja.
Lämmitysvesiputkia.


Lisäksi A vesieristi ja laatoitti joulun välipäivinä teknisen tilan lattian, jotta putkarit olisivat voineet jo kytkeä maalämpöpumpun samalla käynnillä paikoilleen, mutta siihen ei valitettavasti putkarien päivän pituus riittänyt.

Teknisen tilan laatoitustyö käynnissä.


Itse valussa meni puoli päivää. Sen jälkeen A peitteli betonin muovilla, jotta se ei kuivuisi liian nopeasti ja halkeilisi. 

Katos muuttaa taas aikalailla talon ilmettä.
-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti