torstai 14. marraskuuta 2013

11 asian haaste

Heti perään toinen haaste: Saimme Villa Lehtoselta jännän 11 asian haasteen. Tarkoituksena on ensin kertoa vapaasti 11 asiaa itsestään ja sen jälkeen vastata haastajan 11 kysymykseen. Lisäksi tavoitteena on haastaa 11 muuta bloggaajaa mukaan haasteeseen.

Metsästä voi löytyä jänniä juttuja.


Tästä siis lähtee. Kuvituksena käytän kuvia, jotka otin isänpäivänä kävelyretkellä pienimmän kanssa. A oli keskimmäisen kanssa yhteisissä isänpäiväharkoissa ja vanhin vietti aikaa ystävän luona. Kävin tutustumassa tulevan asuinalueemme ulkoilutieverkostoon ja täytyy sanoa, että maisemat olivat huikaisevia! Kotikylämme lähellä sijaitsee ainakin neljä-viisi pienempää järveä aivan kävelyetäisyydellä ja isänpäivän reissulla kiersin kotijärveä lähimmän naapurijärven. Pienin nukahti rattaisiin jo alkumetreillä, joten hän ei valitettavasti tällä kertaa päässyt nauttimaan maisemista.


Tässä ollaan jo unten mailla.

Tässä siis 11 asiaa minusta ja perheestäni:

1. Olen ihan tumpelo kaikkien työkalujen ja rakentamisen kanssa. Minua jännittää ampua jopa niittipyssyllä. Ilman A:ta talomme rakentamisesta ei tulisi mitään.

2. Tämä talo on ensimmäinen kerta, kun yritämme ihan oikeasti vähän sisustaakin. Edelliseen kotiimme siirsimme vain huonekalut opiskelija-asunnostamme ja sen jälkeen loppusisustus syntyi hitaan evoluution lailla hankkimalla sitä mitä kulloinkiin tarvittiin.

3. Rakastan suklaata ja syön sitä lähes joka päivä. Lempisuklaitani ovat tällä hetkellä Fazerina ja Pirkan kaakaorouheinen tumma Reilun kaupan luomusuklaa.

4. Joulu aiheuttaa minulle vähän stressiä. Lähinnä se, kenen luona aaton vietämme, vai tuleeko meille vieraita. Tämä on suvuissamme aina vähän vaikea kysymys, kun meidän lapsemme ovat lähisuvun ainoat tällä hetkellä.

5. Harrastan kaikenlaisen kirjoittamisen lisäksi öljyvärimaalausta. En ole lahjakas, mutta nautin suunnattomasti siitä tunteesta, minkä maalaaminen minulle saa aikaan. Keskityn yleensä niin tiiviisti käsillä olevaan työhön, että unohdan ulkopuolisen maailman kokonaan. Sen jälkeen on rentoutunut ja jotenkin kevyt olo. Käyn maalaamassa kodin ulkopuolella opetusryhmässä kerran viikossa, sillä kotona siitä ei tulisi lasten takia yhtään mitään.

Aika nousu, alla kotijärvi.
Hurja jyrkänne, ihan pystysuora.

6. Meidän perheen lempileivonnaisia lienevät korvapuustit, mokkapalat ja kardemummapannukakku. Korvapuusteja tehtiin viimeksi isänpäiväksi ja esikoinen paistoi edellisellä viikolla itse pannukakkua. Mokkapaloja ostetaan kotiin aina kaikista vanhempainilloista ja myyjäisistä.

7. Laitan aika maukasta ruokaa ja ruoanlaitto myös kiinnostaa minua. Kuvailisin itseäni kuitenkin enemmän arkiruoan laittajaksi, sillä en osaa tehdä juhlaruokia tai hienoja esillepanoja, enkä varmaan edes käyttää mitään yltiöhienoja raaka-aineita. Normaaliruokakaupan uutuuksia ja erikoisuuksia kokeilen kuitenkin mielelläni. Viimeisimpiä kokeiluja tein paksoilla, jonka huomasin yllättävän monipuoliseksi. Sitä ennen meillä maisteltiin terveelliseksi kutsuttua lehtikaalia.

8. Viimeisin uusi taito, jonka opettelin, oli virkkaaminen. Olen virkannut viimeksi ala-asteella sellaisia hikisissä käsissä nuhjaantuneita reunapitsejä pyyhkeen reunaan ja taito oli minulta kokonaan unohtunut. Viime vuonna päätin, että nyt on pakko opetella tekemään ainakin isoäidin neliö. Niinpä virkkasin ohuesta langasta yli 120 pientä neliötä, jotka odottavat nyt prässäystä ja yhdistämistä liivimekoksi. Saa nähdä koska saan mekon valmiiksi!

9. Olemme molemmat A:n kanssa vasenkätisiä, tai A on osittain molempikätinen. Lapset ovat kaikki oikeakätisiä, keskimmäinen ehkä pieneltä osin myös vasenkätinen.

10. Olemme A:n kanssa hyvin säästeliäitä sekä hyvässä että pahassa.

11. Meillä on rakentamisen aikana unohtunut telkkarin katselu lähes kokonaan. Lapset katsovat Pikku Kakkosta ja siihen se melkeinpä jää. Meillä ei ole edes muuton jälkeen jostain syystä näkynyt Nelonen ja sen sisarkanavat ollenkaan, emmekä ole viitsineet edes lähteä selvittämään, saisiko vian jotenkin korjattua. Silloin tällöin katselemme jotain netin kautta, mutta aika vähän sitäkään.

Kotijärvi järven päästä katsottuna, ihana laskeva aurinko.


Tulipas kirjoitettua ylle aika satunnaisia pilkahduksia meidän elämästämme ja aivan satunnaisessa järjestyksessä. Kirjoitin vain asioista, jotka ensin tulivat mieleeni, aika hauskaa oikeastaan! Tästä eteenpäin vastaan Villa Lehtosen 11 kysymykseen:

1. Lempi vuodenaikasi ja miksi?
- Lempivuodenaikani on kevät, luultavasti koska olen syntynyt silloin. Mielestäni kevät on myös täynnä odotusta ja iloa lähenevästä kesästä. Ihanin hetki keväästä on se päivä, kun puiden lehdet puhkeavat hiirenkorvilta ja kuulen ensi kertaa tuulen rapinan niissä. 


2. Mistä ammennat energiaa arkeen?
- Uskon positiiviseen ajatteluun. Aina en siihen toki pysty, mutta ajatus siitä, että mennyttä on turha murehtia, sillä sille ei enää voi mitään ja tulevaisuutta on turha murehtia, sillä se ei vielä ole täällä, auttaa.


3. Paras hankintasi viimeisen vuoden aikana?
- Kolme Sectoa tulevan ruokapöydän päälle.


4. Turhin hankintasi viimeisen vuoden aikana?
- Ei uskalla paljastaa, kun A lukee kuitenkin myös tämän tekstin. ;-)


5. Räntäsade vai kipakka pakkanen?
- Tällä hetkellä mieluummin räntäsade, sillä meillä on juuri autokatoksen ja varaston perustusten teko menossa ja kipakka pakkanen ainakin yhdistettynä lumisateeseen keskeyttäisi tämän projektin aika varmasti.

Jännä pikkumökki keskellä metsää, kuin Hannussa ja Kertussa.


6. Mitä haluaisit istuttaa pihallesi/parvekkeellesi?
- Minä haluaisin hurjan määrän kukkapenkkejä ja väriä, A selkeitä linjoja ja esim. hyötykasveja ja havuja. Luultavasti päädymme johonkin välimaastoon. Lempikukkani on lilja.  


7. Elokuva jota suosittelisit pimeisiin syysiltoihin?
- Ehdottomasti "Elämä on ihanaa".


8. Seuraava haaveiltu matkustuskohde?
- Jonnekin hyvin kauas, esimerkiksi Uuteen Seelantiin. En kyllä tiedä tuleeko sinne ikinä lähdettyä, mutta maisemat ovat siellä varmasti upeita! Ehkä sitten joskus eläkkeellä, kun lapsetkin ovat jo aikuisia?


9. Mihin reklamoit viimeksi ja miksi?
- Kuljetuksessa hajonneet ilmanvaihtokanavan äänenvaimentimet piti vaihtaa ehjiin Onnisella. A hoiti asian ja homma meni ihan (ilmastointi-)putkeen. Muutenkin meillä on ollut lähinnä vain positiivisia kokemuksia kyseisestä yrityksestä.


10. Mihin annoit positiivista palautetta viimeksi ja miksi?
- Keskimmäisen urheiluvalmentaja sai minulta kiitosviestin, koska hän on auttanut paljon lapsen kuntoutumisessa pienestä vammastaan.


11. Lempipaikka kotona?
- Nykyisessä väliaikaisessa kodissamme se on terassin tuoli, josta näkee kauas pihan ja peltojen yli. Siinä oli ihana nauttia aamukahvit, kun vielä tarkeni. Nyt alkaa jo olla kylmä, mutta istahdan tuoliin silti vieläkin aina silloin tällöin pieneksi hetkeksi.

Naapurijärvi, jonka kiersin, vesi on aika korkealla.

Ja sitten omat kysymykseni seuraaville haasteeseen tarttujille:
1. Mikä on parasta kodissasi/ tulevassa kodissasi?
2. Mitä muuttaisit kodissasi/ tulevassa kodissasi, jos voisit?
3. Mikä on vaikein paikka kodissasi sisustaa?
4. Mitä ostopäätöstä pohdit pisimpään taloasi rakentaessa/sisustaessa?
5. Mikä on hienoin asia, jonka olet koskaan tehnyt itse?
6. Mikä asia saa sinut hyvälle tuulelle?
7. Mikä asia stressaa sinua tällä hetkellä eniten?
8. Millä keinoin selviät stressistä?
9. Anna joku vinkki liittyen talonrakentamiseen tai sisustamiseen?
10. Minkä asian tekisit toisin, jos voisit?
11. Onko sinulla joku muistoesine lapsuuden kodistasi, millainen se on?   
Yllä erikoisia puita, joita kävelyllä ihailin.


Tässä kohtaa minun pitäisi listata 11 blogia, joille lähetän haasteen eteenpäin. Heittäydyn kuitenkin laiskaksi ja kohdistan haasteen kaikille halukkaille, jotka ovat jaksaneet lukea tämän tekstin tänne loppuun asti. Olisi toki hauskaa lukea vastauksia asettamiini kysymyksiin ainakin joistain blogeista, joita itse seuraan (niitä näkyy oikealla palkissa). Tai joistain uusista blogeista, joista voisin innostua. Rohkeasti siis mukaan!

-J-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti