sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Julkisivumuuraus valmis

Tulipas talosta hieno heti kun saimme muurausta varten pystytetyt telineet kuorittua ympäriltä pois! Katsokaa millainen ero! Muuraustelineiden purkamiseen meni kahdelta mieheltä noin yksi päivä. Talossa vaalealta näyttävät kohdat rapataan myöhemmin lähes nykyisen värisiksi. Päädyimme lopulta kevennyksissä arkkitehdin ehdottamaan vaaleaan sävyyn. Tiiliä ja laastia jäi jonkin verran yli, ajattelimme muurata niistä myöhemmin muurin sisäänkäyntiin. Alunperin sisäänkäynnin muuri oli tarkoitettu rapatuksi, mutta käytämme nyt ylijäämätiilet siihen.


Pihan puoli.
Kadulta.Kadulta toisesta suunnasta.

Julkisivutiilenä käytimme hieman tavallista matalampaa Wienerberger Lappilan punainen sileä MRT 60 -tiiltä. Kaavamääräyksen mukaisesti talomme on kokonaan punainen seiniä, saumoja ja kattoa myöten. Räystäspuut, rännit ja syöksyt sekä ikkunanpuitteet ovat mustat. Samoin sivuttain talon eteen tuleva kahden auton autokatos on musta. Näin ilme on yhtenäinen pihan puolella sijaitsevan saunarakennus Villa Hukan kanssa.

A on viime päivinä piirrellyt ja laskeskellut vihdoin autokatoksen rakennesuunnitelmia. Niin sanotusti viime tingassa, sillä kaivuri tulee tontille ensi maanantaina kaivelemaan sille ja osalle sisääntulon terassien perustuksia.


Pihan puoli ilman telineitä.Verratkaapa muuten tuota yllä olevaa kuvaa oikealla olevaan profiilikuvaamme. Talo alkaa jo ulkoa näyttää varsin valmiilta, vai mitä! Aika hienoa!

Reiät muurauksessa johtuvat seiniin tulevista kannatuspuista terassin ja sisäänkäynnin katoksille. Katoksen tukipuiden palkkikengät kiinnitetään kantavaan runkoseinään ja siksi tiilijulkisivuun jätettiin niitä varten aukot. Kun kattopuut saadaan paikoilleen, muuraus viimeistellään niiden osalta. Aikataulullisesti tavoitteena on tehdä sisääntulon ja autokatoksen katokset tänä vuonna, mikäli säät sallivat, mutta pohjoisen terassin katos saa odottaa ensi kesään. Tarkoituksena on tehdä se valmiiksi muiden pihatöiden yhteydessä.


Sisääntulo näyttää vielä orvolta ilman autokatosta.

Autokatoksen perustuksia aletaan kaivaa maanantaina.

A:n piti viedä roskat pois perjantaina, mutta oli kuumeessa.
 -J-2 kommenttia: