torstai 23. toukokuuta 2013

Akilleen peukalo ja muita koottuja selityksiä

Ihan suunnittelematta ja yllättäen meidän työmaa ja tämä blogi pitikin sitten vähän pidemmän tauon. Mitään dramaattista meillä ei ole tapahtunut, ehkä vain huomasimme yhtäkkiä, että pieni lepohetki ja irtiotto oli paikallaan.

Esittelen tämän tekstin yhteydessä kuvia, joita olen aikaisemmin luvannut julkaista. Kuvat on sattumalta kaikki otettu saunarakennuksemme Hukan eteisestä katsottuna. Ensimmäisessä kuvassa näkyy vessan laattojen tiililadonta, toivottavasti kuvasta saa selvää, vaikka siitä tulikin vähän tumma. Kuvan kaapista puuttuu vielä yksi kaapin alaovi IV-koneen alapuolelta, joka on jo nyt asennettu paikoilleen. Toisessa kuvassa näkyy A:n tekemä roilo kylpyhuoneen lasiliukuovea varten. Liukuovi jää nätisti vessan kaapiston taakse ja tuo sininen roilossa on vesieristettä, jota A laittoi vain sitoakseen roilossa olevaa irtopölyä, sitä kun oli sattunut jäämään vähän purkinpohjalle kylpyhuoneen puolelta. Kolmannessa kuvassa näkyy Hukan sähkökaapille rakennetun kotelon runko, siitäkin on meiltä kyselty. Seuraavaan päivitykseen saan toivottavasti myös kuvia Hukan parven parketista, saunasta ja Punahilkan kellarin styroxeista. Ja seuraavaksi tarinaa siitä, mitä blogitauon aikana on tapahtunut.

Kaikki alkoi siitä, kun mies rikkoi peukalonsa harrastelijakorismatsissa. Ei mitenkään pahasti, mutta kuitenkin niin, että Hukan vessan laatoitustyöt oli melko kivuliasta saattaa loppuun. Kun saimme työt valmiiksi niin, että Puustellin kaveri pääsi asentamaan kiintokalusteet, huokaisimme helpotuksesta. Sitä ennen piti aika hoppua!Hukan vessa laatoitettuna kalusteineen.

Töiden jälkeen mies paranteli peukaloaan ja lomailimme muutaman viikon. Oli ihanaa! Lumetkin sulivat vihdoin lomamatkojen aikana pois.

Samaan syssyyn vanhassa kodissamme pidettiin näyttöjä (= jatkuvaa siivousta) ja parit synttärijuhlatkin, sekä podettiin vatsatautia kukin perheenjäsen vuorollamme, eli yhteensä lähes kuukausi! Lisäksi myimme kotimme. Nyt on ihanaa jatkaa rakennustöitä, kun ei ole enää huolta vanhasta!

Nyt olemme jatkaneet noin viikon verran töitä uudella innolla. A on tehnyt saunassa lattian kaatovalut ja kohta päästään laatoittamaan. Eilen A asensi Hukan parvelle jo parketinkin yhdessä keskimmäisen lapsemme kanssa. Työmaalla työskentelee jälleen myös yksi apumies, jolle on kiire keksiä koko ajan uusia tehtäviä, kun asiat täytyy tehdä tietyssä järjestyksessä ja tavaroiden tilausajatkin täytyy huomioida. Puolentoista viikon kuluttua hän aloittanee Hukan ulkoseinien paneloinnit.

Kylpyhuoneen liukuoven roilo.

Punahilkan kellariin on levitetty styrox-eristeet lattialle, kohta sinne vedetään sähköpiuhat ja viemärin paikat kohdilleen, sen jälkeen asennetaan lattialämmitysputket ja päästään valamaan.

Yhtä maalämpöasiantuntijaakin olemme jo ehtineet käydä tapaamassa ja muutaman muunkin kanssa pitäisi sopia pian tapaamiset.

Omenapuu kukassa vanhassa kodissamme.

Eräs sukulainen auttaa meitä ammattilaisena pihasuunnitelman kanssa, sillä haluaisimme istuttaa isommat puut jo mahdollisimman pian paikoilleen. Hedelmäpuita on toivomuksessa niin paljon, että paikkojen löytäminen on hieman hankalaa. Monia lajeja on parempi olla kaksi, jotta ne tuottavat paremmin satoa. Se muodostuu ainakin meillä haasteeksi. Esimerkiksi luumu nauttii mahdollisimman erilaisesta kaveriluumusta vieressään, samoin omena ja päärynäkin. Omenan osalta voi toki luultavasti laskea sen varaan, että joltain naapurilta löytyy sopiva pölytyskumppani. Päärynästä joudumme luultavasti luopumaan, sillä se on täysikasvuisena niin iso puu.

Sähkökaapin kotelon runkokin on tehty aikaa sitten.

Tänään saapui Punahilkan eli päärakennuksen sähkösuunnitelma, jonka laitoimme heti eteenpäin myös sisustussuunnittelijallemme. Erityisesti kellarin kodinhoitohuoneen sisutussuunnittelu on nyt kriittinen, jotta osaamme laittaa esimerkiksi pesukoneen poistoputken viemärivaraukset oikeaan paikkaan.

Jossain vaiheessa pitäisi myös pakata tavarat ja muuttaa koko pesue uuteen väliaikaiseen osoitteeseen lähemmäksi rakennustyömaata. Koulu-, yms. asioita olen jo ehtinyt hieman selvitellä.

Kiirettä siis riittää, mutta pienen lomailun jälkeen se tuntuu oikeastaan aika mukavalta!

-J-


2 kommenttia:

 1. Moi!

  Hienoa kuulla, että olette jälleen täydessä toiminnassa. Ja onnittelut nykyisen kotinne myynnistä! Siitä on hyvä ponnistaa eteenpäin uuden kodin rakentamisessa :)

  Terkkuja,
  J&J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kiva, kun jaksatte vielä seurata meidän projektia! Lomailu oli tosiaan ihanaa, mutta nyt meillä puhkutaan jo taas intoa rakentelun osalta.

   Ja kiitokset onnitteluista! Hyvää kesää teille, odotan innolla uusia postauksia ihanasta puutarhastanne varsinkin nyt kun joudun vaihtamaan oman vanhan puutarhani toistaiseksi vain kiveä kasvavaan mutamaahan!

   -J-

   Poista