perjantai 17. elokuuta 2012

Kivi-casasta kellariksi

Enää 2,5 varvia kellarin ulkoseiniä muuraamatta! Kohta päästään kellarin väliseinien kimppuun. Toivottavasti pian päästään muuraamaan myös ainakin saunarakennuksen maanpäällisiä osia. Saunarakennuksen rungon harkot tulevat tontille jo ensi viikolla. Päärakennuksen osalta runkomuuraus alkanee aikaisintaan syyskuun loppupuolella, sillä ensisijalla on saunarakennus.

Kaunis ilta-aurinko paistaa kivi-casaamme :-)

Lisäksi kaivamattomat salaojat odottavat edelleen tekijäänsä... Usein kone kaivaa salaojat samalla, kun talon paikka kaivetaan tontille. Meillä oli vain silloin siinä mielessä hankala tilanne, että talon paikka ei ollut ihan satavarma ja siksi salaojia ei voitu kaivaa ennen varmistusmittausta, jolloin kaivuri taas ei enää ollut tontilla. Nyt homma menee siis käsipeliksi, joten täytyy kannustaa A:ta ja hänen veljeään M:ää, että hoitaisivat jobin joku viikonloppu kuntoilumielessä pois päiväjärjestyksestä.

Saunarakennuskin on taas hieman edennyt, kun A kävi asentamassa sokkelin eteen patolevyt. Patolevyjen tehtävänä on pitää maa-aines erossa sokkelin vettä eristävistä bitumikerroksista, sillä jos erilaiset kivet ja sora pääsevät hiertämään sokkelia, vedeneristys saattaa hiertyä rikki. Käytännössä patolevyt asennetaan naulaamalla ne yläreunastaan kiinni ja lisäksi niihin tulee vielä erillinen lista päälle, jotta maa-ainesta ei varmasti pääse sokkeliin yläkautta.

Saunarakennuksen sokkelin patolevyt on asennettu.

Miehellä viikonlopun suunnitelmat tontilla ovat siis selvät. Me muu perhe suuntaamme ainakin huomenna sienimetsään, laavulle grillailemaan ja mustikoita poimimaan. Viime viikonlopun saaliina oli muutama litra mustikkaa, mahtava määrä mustatorvisientä ja yksi kastikkeellinen kanttarellia ja herkkutattia. Saa nähdä mitä tällä kertaa löytyy!

-J-

1 kommentti:

  1. Herkkutatteja ja pari litraa mustikkaa löytyi tällä kertaa metsästä. Sateiden puute hidastaa selvästi sienten tuloa meidän sienimetsissä!

    VastaaPoista