sunnuntai 26. elokuuta 2012

Saunarakennuksen harkot saapuivat

Harkkokuorma saapuu tontin viereen.
Pressujen auetessa paljastuvat kirkkaan oranssit paketit.

Pumiauto piiiiitkällä "kärsällä" nostelee harkkolavat saunalle.

Tässä nousee kevytbetonimurske harkkojen tieltä.

Harkkolavat purettuna (ja epäonninen pilari).

Viime viikolla saimme kuorman saunarakennuksen ulkoseinäharkkoja tontille. Harkot saatiin juuri ja juuri mahtumaan saunarakennuksen läheisyyteen, josta ne on helppo muurata paikoilleen. Murphyn laki on näköjään ottanut silmätikukseen saunarakennuksen terassin pilarin, sillä eikö juuri muurattu pilari sitten ottanut ja kaatunut yhden harkkolavan osuessa siihen. Ehkäpä kohtaloa ei nyt hetkeen kannata uhmata enää uudelleen ja koittaa muurata pilaria taas kasaan? Ehtiihän tuon myöhemminkin.

Saunan seinien muuraus alkanee noin kolmen viikon päästä, sillä A:n haluama muurausporukka ei vapaudu edelliseltä työmaaltaan ennen sitä. Sitä ennen valmistellaan kellaria välipohjaelementtien saapumiseen.

Nyt kellarissa on saatu siis ulkoseinät muurattua ja apumiehet ovat aloittaneet kantavien väliseinien muurauksen. Väliseinien osalta työ on nyt noin puolivälissä. Lisäksi kellarin ulkoseiniä on jo päästy slammaamaan ulkopuolelta, jonka jälkeen päästään bitumieristyshommiin, kuten aikaisemmin saunarakennuksessa.

Ai niin, lisäksi mies on ehtinyt jo vähän aloitella salaojien kaivuu-urakkaa. Tässä ensimmäisiä kuvia tästä rakennustyömaan ehkä tällä hetkellä ikävimmästä tehtävästä:-J-.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti