keskiviikko 15. elokuuta 2012

Monta askelta eteenpäin ja pari pientä taaksepäin

Tässäpä pienen hiljaiselon jälkeen päivitystä siitä mitä työmaalla on tapahtunut. Työthän edistyvät nyt hieman hitaammin, sillä perheen isäntä on arkipäivisin ansaitsemassa palkkaansa siistissä sisätöissä. Toki tontilla auttelee pari muuraria epäsäännöllisen säännöllisesti päärakennuksen kellarin muurauksessa.

Eli nyt meillä on bitumikermit asennettuna saunarakennukseen. Ensimmäisessä kuvassa näkyy sokkeliin sivelty kylmäbitumiliuos ja toisessa kuvassa sen päälle hitsattu bitumikermi.

Sokkelin kylmäbitumikerros.
Sokkeli bitumikermillä päällystettynä.

Lisäksi kellarin loput harkot toimitetiin viime keskiviikkona. Nostoauto kasasi ne hulppeisiin lähes neljän metrin korkuisiin pinoihin, joista niitä oli lystiä purkaa. Onneksi säästyttiin onnettomuuksilta! Nyt harkot on aseteltu siisteihin pinoihin seinän viereen muurauksen etenemistä seuraillen.

Lisäksi kellarin seinien viereen on rakennettu naapurilta saadusta puutavarasta, vanhoista valumuoteista ja ylijäämälavoista telineet muurausta helpottamaan. Suuret kiitokset jälleen naapuriavusta!

Lisäksi kellarin nurkkiin on asennettu ohjurilaudat pitämään kellarin nurkat muurauksen aikana suorassa. Ja onhan sitä kellaria saatu muutama varvi taas muurattuakin. Tosin pieni pätkä jouduttiin purkamaankin, kun muurarit olivat epähuomiossa muuranneet noin 20 eristeharkkoa paksumpi sisäpuoli ulospäin. Onneksi A oli tarkkana ja virhe huomattiin heti.
Purettavat harkot.

Kellarin muurauksen ohjuripuut.

Saunan terassinkin pilarimateriaali muuttuu meillä luultavasti nyt lennossa. Mies kävi tänään ostamassa piikkauskoneen, jolla voimme piikata puupilaria varten valetun pilarikengän irti, jotta tilalle voidaan muurata kivinen pilari. Mutta kaikki nämä ovat hyvin pieniä taka-askelia, toivottavasti jatkossakaan ei tule mitään isompia ongelmia!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti