lauantai 26. lokakuuta 2013

Yleiskatsausta Villa Punahilkasta ja Hukasta


Talvi tulee, viime viikolla satoi jo ensimmäiset märät rätit taivaalta. Ovatkohan nämä viimeiset kuvat ennen lumikuvia? Eivät kai sentään ja toivottavasti, olisi mukavaa, jos muuraus ehdittäisiin saada ajoissa valmiiksi. Tien puoleinen julkisivu valmistunee A:n mukaan jo ensi viiikolla. Paljon ei tältä järvenpuoleiselta seinustaltakaan näköjään enää puutu.

Villa Punahilkka odottaa vielä yläosien muurausta.

Villa Hukka valmistuu myös pikkuhiljaa. A on viime viikonloppuna askarrellut lauteiden asennuksen kanssa ja sunnuntaina oli jo saatu kaikki ylälauteet paikoilleen. Kuvasta näkyy, että terassin tukitolppa kaipaa vielä pinnalleen mustaa päällystettä. Ajattelimme käsitellä sen samalla aineella kuin sokkelinkin. Lisäksi terassin tukipuut kaipaisivat seurakseen hieman jämälevyjä ja -puita pysyvämpää päällystettä, mutta sen ehtii vaikka ensi keväänäkin.

Villa Hukan julkisivussa on vielä paljon pientä rakenneltavaa.

Olemme pohdiskelleet myös Villa Punahilkan kevennysrappausten lopullista värisävyä. Epäilimme hieman arkkitehdin valintaa, joka oli vaalea harmaa. Mietimme olisiko musta sittenkin ollut rauhallisempi valinta. Tien vastapuolella kevennyksiin on käytetty tumman harmaata, ja ihan hyvältä sekin näyttää. Naapurissa taas on tumman pyökin väriset puukevennykset ja ne ovat kivan huomaamattomat. Arkkitehtimme tekikin meille lopulta neljä erilaista versiota julkisivusta valkoisilla, murretun valkoisilla, harmailla ja mustilla kevennyksillä. Pelkäsimme, että vaalea näyttäisi liian perinteiseltä, mutta olemme ehkä lopulta kuitenkin kääntymässä arkkitehdin kanssa samoille linjoille siitä, että murrettu vaalea/valkoinen voisi sittenkin olla paras vaihtoehto, jota myös alkuperäinen vaaleanharmaakin tietyllä tavalla edusti.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti