torstai 24. lokakuuta 2013

Ilmanvaihtokanavien äänenvaimentimet rikkiKolme vaimenninta tuli, kaikki rikki.

Villa Punahilkan IV-asennustyöt jatkuvat. A on saanut käydä välillä parikin kertaa päivässä hakemassa täydennysosia ilmanvaihtokanaviin. Milloin on mikäkin mutka lopussa. Mukavaa kuitenkin, kun homma etenee!

Tilatussa ilmanvaihtokanavien alkusatsissa oli muutama ikävä yllätys. Tilasimme kolme äänenvaimenninta ja kuljetuksessa juuri nuo kolme putkiloa olivat saaneet iskua molemmille puolilleen pahemman kautta. Kaikki lähtivät siis vaihtoon.

Reikäjuustoa teknisen tilan ja varaston välillä.
Seinien lävistykset ovat myös hurjaa katseltavaa, onhan seinät juuri saatu hienoiksi ja tasaisiksi. Osa kellarin katonrajoista muistuttaa enemmän reikäjuustoa kuin väliseinää. Meille tulee myös maanpäällisiin kerroksiin viilennys, joten osa kanavista täytyy eristää. A vaatii eristyksissä työmiehiltä erityistä huolellisuutta ja esimerkiksi saumakohtien tuplatarkistusta. Joskus joillain muilla työmailla eristeistä luovutaan esimerkiksi juuri väliseinien kohdalla, koska ei haluta tehdä niin isoja aukkoja. A on kuitenkin nähnyt ihan tarpeeksi ongelmia viilentävien ilmanvaihtokanavien kanssa, kun huonosti eristetyt putket ovat keränneet kondenssikosteutta putkien ulkopintaan ja kastelleet sitten ympäröiviä rakenteita. Meille ei sitä ongelmaa haluta, joten eristystyöt tehdään kerralla kuntoon. Tämä tietenkin edellyttää isompia kanavien kotelointeja ja hieman enemmän tilaa esimerkiksi teknisessä tilassa, mutta mielestämme se on kuitenkin sen arvoista.

Yllä kuvassa näkyy tilaa sauna-kylpyhuonevarauksestamme kellarissa, joka toistaiseksi palvelee varastona, kunnes ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa ehkä väsymme lämmittämään puusaunaa piharakennuksessa joko vanhuuden tai laiskuuden vuoksi. Seinän takana on tekninen tila, mikä näkyy läpivientien määrässä. Kattoon tulee ehkä alaslasku, tai jätämme putket toistaiseksi näkyviin. Joka tapauksessa asia pitää päättää pian, sillä se vaikuttaa esimerkiksi siihen miten kiinnitämme tilan kattovalaisimet. A halusi vielä huomauttaa yläkuvasta, että kuvassa näkyvä hylly näyttää siksi vinolta, että sen rakentaminen oli vielä kesken, koska puutavara loppui.

Alla kuvassa ihan takanurkassa näkyy kodinhoitohuone, jonne viedään niinikään aika paljon IV-kanavia. Yläkerrassa ilmanvaihtokanavat pyritään kuljettamaan mahdollisuuksien mukaan yläpohjassa. Meille tulee koko taloon kaksi pystysuuntaista koteloa putkien pystysuuntaisiin siirtymiin. Toinen koteloista sijaitsee keittiön nurkassa (säästytäänpä yhdeltä kulmakaapin mietinnältä) ja toinen päällekäin sijaitsevien kylpyhuoneiden nurkkaan (kutakuinkin yläkuvassa olevan mutkaputken yläpuolella).

Lisää reikäjuustoa kellarin katon rajassa.
Alla näkyvässä mutkassa eriste on jo osittain asennettu. A piikkasi itse ontelolaatan reikää isommaksi, jotta mutka saatiin menemään aukosta kätevämmin. Olihan työ, aikaa meni tuohon pieneen aukon levitykseen yli tunti, sillä ontelolaatat ovat hyvin kovaa betonia ja sisältävät myös tukirautoja!

Lisäreikää ontelolaattaan lovettiin yli tunti!
-J-

1 kommentti:

  1. Kiva nähdä, että projektinne etenee hyvin! Tiedoksenne, että blogissani on pieni haaste teille!

    http://projekteistaisoin.blogspot.fi/2013/10/maalaushommia-ja-panelointia.html

    Terveisiä myös A:lle! :)

    VastaaPoista