keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kahvia kasveille

Kesän pitkät valoisat illat ovat jo jääneet taakse, mutta en itse ole vielä päässyt takaisin talven unirytmiin. Suunnittelemme usein iltaisin miehen kanssa yhdessä tulevan talon ja saunarakennuksen sisustuksia, huonejärjestyksiä, etsimme netistä ikkuna- ja ovimalleja, tutkailemme takkoja, jne. Päivisin vauhtia pitävät yllä kolme lastamme. Sen seurauksena oma kahvinjuontinikin on lisääntynyt dramaattisesti. Ennen kolmatta lastamme en juuri kahvia juonut.

Tästä ehkä jopa epäterveellisestäkin tavasta (ainakin yhdistettynä iltavalvomiseen) on päässyt osalliseksi myös huonevehkamme, joka osoittaa kiitollisuuttaan kukkimalla tähän pimeimpään vuodenaikaan komeammin kuin kertaakaan koko vuonna. Lorautan nimittäin vehkalle aina pannunpohjat, jahka ne ehtivät jäähtyä. Luin vinkin kahvin antamisesta huonekasveille Marttojen lehdestä ja ainakin meidän vehkamme tuntuu päässeen kahvin makuun.

Kahvinpurut heitän suodatinpusseineen suoraan terassin ovesta viereiseen kukkapenkkiin, joka on kesäisin niin tiheä, ettei pusseja juurelta erota. Siellä ne saavat maatua perennapenkin lannoitteeksi. Toki pussit voisi haudatakin penkin multaan, mutta olen ollut siihen liian laiska.

Vehkassa on nyt 6 komeaa pitkää kukkavartta ja ainakin kaksi nuppua.
-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti