lauantai 13. lokakuuta 2012

Seinät kohoavat


Saunarakennuksessa harjakorkeus on vihdoin saavutettu.
Parin viikon aikana työmaalla on tapahtunut taas paljon kaikenlaista. Saunarakennuksen ulkoseinissä on vihdoin saavutettu harjakorkeus ja täytyy sanoa, että kylläpä rakennus näyttää nyt isolta ja korkealta! Seinien sisälle astuessaan tuntuu kuin kävelisi vanhan linnan raunioihin, jossa korkeat kiviseinät yltävät lähes taivaisiin ja vanha puukatto on ajan saatossa rapistunut pois.

Saunarakennuksen ikkunat näyttävät isoilta rannasta päin.
Ensimmäisessä kuvassa on nähtävillä leveä ja matala saunan ikkuna sekä parven iso ikkuna. Toinen kuva on otettu rannan suunnalta. Kuvassa ihan vasemmalla rakennuksessa näkyvät parven matalat ikkuna-aukot terassin päällä, niiden vieressä valtavat tuvan kulman ikkunat ja lopulta ihan oikealla ruokailutilan matala panoraamaikkuna.

Seuraavaksi saunarakennukseen odotellaan kattotuoleja, joiden pitäisi saapua työmaalle maanantaina. Asennus on suunniteltu tapahtuvaksi maanantain ja tiistain aikana, joten tiistain jälkeen sauna on taas varmasti hyvin erinäköinen.









Päärakennuksen osalta bitumityöt ovat edenneet ja kellarinseinät ovat muuttuneet ensin mustiksi ja siitä ruskehtaviksi. Ensin kellarin seiniin siveltiin kylmäbitumikerros.

Kylmäbitumiliuos on sivelty päärakennuksen kellarin seinään.
Tämän jälkeen työmaalle tuli kaksi ammattiasentajaa valtavan sinisen liekin kanssa. Se oli kuulemma todella komea näky pimenevässä illassa! He asensivat päärakennuksen kermilevyt kellarin seiniin kahdestaan kuudessa tunnissa. Tänään mies kävi hitsaamassa hieman pienemmällä tohottimella (kaasupullo on lainattu meidän omasta pihagrillistä) kermin päälle pieniä kermilappuja, joita käytetään apuna kellarin seinien lisälämmöneristeiden kiinnittämisessä. Tulevan pihan maanpinnan muotoja voi jo vähän hahmottaa kermien yläreunojen avulla.

Kellarin seinien kermit asennettiin ammattivoimin.
Kermien asennukseen meni vain 6 h / 2 miestä.
Kermin yläreunasta näkee tulevia maanpinnan muotoja.

Kuten kuvasta näkyy, viime viikolla on myös päärakennuksen ulkoseinien muuraus hieman edennyt. Enää muutama varvi ja päästään ensimmäisiin aukkojen ylityspalkkeihin! Yllä oleva kuva on otettu päämakuuhuoneen suunnasta. Ihan oikealla näkyy keittiön välitilan matala ikkuna-aukko ja vasemmalla talon keskivaiheilla tuleva ulko-oven paikka sekä työhuoneen ikkuna-aukko. Siirtolohkareesta näkee, että talo nousee lopulta aika korkealle, eikä lohkare lopulta näytäkään kovin isolta keittiöstä katsottaessa. Sen sijaan hieman alempana olevalta terassilta katsottaessa kivi pääseekin jo paremmin oikeuksiinsa. Maanpinta putoaa melko jyrkästi heti talon jälkeen saunarakennukselle mentäessä ja tuon pudotuksen ajattelimme ratkaista jonkinlaisella muurilla.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti