keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Saumojen vahvistusta ja muurausta

Mies pyysi muurareita käymään vielä varmuuden vuoksi läpi saunarakennuksen saumat tasoituslaastilla lämpövuotojen varalta. Mikään välttämättömyyshän tämä ei ole, mutta mies ajatteli ettei vene varaa kaada. Meillehän ei tule Villa Hukkaan kivitaloille tyypillistä rappausta, vaan puuverhoilu, joka kiinnitetään pienen ilmaraon kera rimojen päälle seinään. Siksi varotoimenpide (kutsukaa vaan meitä hupsuiksi).

Saumat on käyty läpi tasoituslaastilla lämpövuotojen varalta.

Muurarit jatkavat päärakennuksen muuraamista ja välipohjaelementit asennettiin maanantaina. Kyllä on kuulemma toisen kerroksen esikoisen makuuhuoneesta kauniit maisemat järven suuntaan! Muuraus etenee nyt rivakammin, kun ei enää tarvitse pelkillä telineillä kiipeillä. Päärakennuksen kattoristikot saapuvat tontille näillä näkymin ensi viikolla.

Muuraus etenee, tässä ei vielä välipohjaa. Huomaa maatäytöt.

Maatyötkin ovat jatkuneet, mutta harvinaisen huonoa tuuria niissä on kyllä ollut. Kerron koko tarinan omassa jutussaan jahka saamme työt jollekin mallille.

Kävimme viikonloppuna myös Omakotimessuilla Myyrmäessä ja saimme monta kontaktia maalämpöpumpuista. Nyt pitäisi sitten lähetellä firmoille kuvia tarjouspyyntöjä varten. Saa nähdä miten käy. Se on minun hommani nyt kun mies sukkuloi toimistotöiden ja rakennustyömaan väliä.

Viime illat ovat myös kuluneet sisustuslehtiä selaillessa ja saunarakennuksen pintoja, kalusteita ja värimaailmaa miettiessä. Meillä on apuna ammattilainenkin, mutta ei se meiltä lopullisen päätöksen vaikeutta poista. Haluamme saunarakennuksestakin oman näköisemme. Kirjoittelen sisustusideoistammekin jossain vaiheessa hieman enemmän, kun saamme ajatuksemme kasaan.

Ja kuten kuvistakin näkee, on täällä etelässäkin tullut jo vähän luntakin. Ja lisää satelee koko ajan. Mies jaksaa olla asian suhteen positiivinen: "Lumi on ihan OK, parempi kuin vesi, koska se on kuivaa, sen saa lakaistua pois ja pakkaslaastilla muuraus sujuu ihan hyvin verrattuna sateen löysentämään laastiin." Toivottavasti saataisiin kuitenkin katto päärakennuksenkin päälle mahdollisimman pian ennen isompia myräköitä.

Kyllä on talvi tullut tänä vuonna aikaisin!

-J-


2 kommenttia:

 1. Kyllä kannattaa ulkoseinät kerran slammata kauttaaltaan yli ennen rimotusta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos neuvosta!

  Mielestäsi siis saumojen läpikäynti ei riitä? Olisiko tuo slammaus tarpeen kokemuksesi mukaan nimenomaan lämpövuotoriskin vai seinän tasaisuuden takia tai jonkun muun syyn takia? Meillä tuo saunarakennuksen seinä on siis täysin kevytbetonia (ei eristettä välissä) ja harkon paksuus on 375 mm.

  A:n mielestä saumojen läpikäynti on ihan riittävää, mutta jos voit auttaa vielä sen verran, että annat tarpeeksi vakuuttavat perustelut, niin saan ehkä hänen päänsä käännettyä?

  -J-

  VastaaPoista