perjantai 2. marraskuuta 2012

Lisää harkkoja

Eilen työmaallemme toimitettiin toivottavasti viimeiset muurausharkot. Harkot nostettiin taas isolla nosturilla talon toiseen kerrokseen. Satuin lasten kanssa paikalle juuri sopivaan aikaan seuraamaan nosturin toimia ja juttelin samalla naapurin rouvan kanssa, joka oli myös tullut pienen poikansa kanssa ihmettelemään nosturin toimia, toki turvallisen etäisyyden päähän.

Viimeiset harkot nousevat muurauspaikalle.
Kerroin, että järjestämme naapuruston lapsille myös ensi viikolla viihdykkeeksi isoja koneita ja huikeita nostosuorituksia, kun päärakennuksen kattoristikot, sekä saunan ikkunat saapuvat. Saa nähdä millaisilla "kärsillä" ikkunat nostetaan paikoilleen pihan perällä sjaitsevaan saunarakennukseen. Ainakin järven suuntaan olevat ikkunat ovat sen verran isot, että ne täytyy ehdottomasti asentaa koneen avustuksella.

Huono-onninen kaivuri hommissa.
Maatyötkin jatkuivat eilen, vaikka vastoinkäymisiä on taas kohdattu lisää... Eilen menetin myös joulukuusiksi jättämämme pikkukuuset siirtolohkareen viereltä, kun kaivuri ei oikein mahtunut kulkemaan niiden ohi kaatamatta niitä. No, saahan joulutorilta kuusia.

Päärakennuksen hienot ikkunat alkavat jo hahmottua.

Yllä olevasta kuvasta näkyvät hienosti päärakennuksen olohuoneeseen tulevien ikkunoiden aihiot. Toiveenamme oli, että muurarit olisivat ehtineet muurata isomman ikkunan yläreunaansa asti, jotta harkot toimittanut nosturi olisi samalla voinut nostaa myös ikkunan painavan ylityspalkin paikoilleen. Muurarit eivät kuitenkaan olleet täysin ymmärtäneet ohjeitamme työjärjestyksestä ja olivat muuranneet ulkoseinää tasaisesti ylöspäin. Tästä oli seurauksena se, että ison ikkunan ympäristö ei ollut valmistunut ajoissa. Vahinkoa ei ole onneksi suuremmalti syntynyt, sillä seuraava mahdollisuus nostaa palkki paikoilleen on heti ensi viikolla samalla, kun kattopalkit nostetaan paikoilleen. -J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti