maanantai 26. marraskuuta 2012

Jännitystä ilmassa

Kattotyöt edistyvät. Nyt jännitetään ehditäänkö kaikki kattotiilet asentaa ennen lumipyryä. Alunperin lumisateita ennustettiin torstaille. Viikonloppuna sade-ennustus oli keskiviikolle ja tänään kuulin, että lunta saattaa tupruttaa jo huomenna tiistaina.

Meillä on varattu jo valmiiksi pressuja, jos pahin tapahtuu ja pyry yllättää kesken asennuksen, mutta toivottavasti saamme katon valmiiksi ennen sitä! A:n ennustus on, että ehdimme saada lappeet kuntoon, mutta harjatiilet jäävät vielä asentamatta. Siinä tapauksessa joudumme suojaamaan vain harjan muovilla, mikä ei ole enää läheskään niin paha rasti kuin koko toisen lappeen suojaaminen. Kiirettä on miesten joka tapauksessa huomenna pidettävä! 

Tänään puolilta päivin katolla näytti vielä tältä.
Toiselta puolelta katto näyttää jo hienolta. Täytyy sanoa, että avoräystäät yhdistettynä litteään kattotiileen tekevät varsin siron vaikutelman. Toki rännit ja syöksyt puuttuvat vielä, jolloin katon ilme muuttuu hieman. (Olisin itse kirjoittanut "kourut ja rännit", mutta kattohommissakin aikoinaan työskennellyt mieheni valaisi minua siitä, että kouru ja ränni on sama asia. Taas opittiin jotain uutta!).

Tieltä katsottuna katto näyttää jo valmiilta.
Samoin sivuttain talon eteen tuleva musta autokatos muuttaa talon julkisivun ilmettä vielä huomattavasti. Toistaiseksi talon toinen pääty näyttää ehkä jopa hieman hassulta ilman kokonaisuutta tasapainottavaa autokatosta.

Kattoa toisesta kuvakulmasta. Ikkunatkin on jo muovitettu.
Pieniä ilonhippuja saatiin tänään myös saunarakennuksen lattiavalusta. Valu meni hienosti ja nyt odotellaan, että päästään aloittelemaan sisähommia. Kävin tänään hakemassa myös lisää lämmittimiä, eli kolme öljytäytteistä siirrettävää raksapatteria, joita voidaan sitten pitää lämmittämässä sitä tilaa, missä tarve on suurin.

Tuoretta lattiaa tupaan päin.
Kurkkaus kylppärin suuntaan.
Alamme siis pikkuhiljaa olla varustautuneet talven tuloon, antaa tupruttaa vain, mutta mielellään vasta loppuviikosta, kiitos!
 -J-


2 kommenttia:

 1. Ihanan pitkällä te jo olette! Saunarakennuksen ikkunat näyttävät tosi tyylikkäiltä. I like!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Näyttäähän tuo ulkoa jo tosi valmiilta, mutta sisällä on vielä paljon tehtävää. Onneksi ehdimme saada molemmat rakennukset juuri ajoissa myräkältä suojaan!

   Jännää nähdä sitten, kun saamme ulkoseinät vihdoin joku päivä paneloitua mustiksi, miltä ikkunat sitten näyttävät suhteessa kokonaisuuteen.

   Hyvää joulunodotusta!

   Poista