perjantai 6. kesäkuuta 2014

Kalusteasennuksia ja laatoitusta

Työt Punahilkassa jatkuvat. Muuttoaikatauluksi on täsmentymässä heinäkuu, jos kaikki sujuu hyvin. Iso osa kiintokalusteista on jo asennettu ja A huhkii laatoitusten parissa, nyt on menossa eteinen. Loput kalusteasennukset on sovittu juhannusta edeltävälle viikolle. Samaan aikaan sähkärit ja putkarit tekevät omia töitään.

Eteisen laatoitusta.

Kalusteet on jo saatu paikoilleen muun muassa keittiöön ja kellarin kodinhoitohuoneeseen sekä melkein kaikkiin makuuhuoneisiin. Keittiöstä puuttuvat vielä led-valolistat, pistorasiat ja yksi kivitaso, joka on kyllä saapunut jo työmaalle.

Kalustelaatikot täyttivät koko olohuoneen ennen asennusta.


Kivitasojen kanssa meni aikamoiseksi säätämiseksi, sillä kaksi kolmesta oli väärän mittaisia. Ikkunanedustason toisesta osasta puuttui pituutta noin puolitoista senttimetriä ja se vaihdettiin (alimmassa keittiökuvassa vaihdettua tasoa ei vielä ole asennettu).

Keittiön lavuaarit, hana ja kivitasoa. Toistaiseksi melko pölyisiä.


Saarekkeessa lieden aukko oli sahattu väärään paikkaan, jolloin liesituuletin ei olisi osunut keskelle liettä. Meille ehdotettiin, että taso sahattaisiin kokonaan halki ja toinen puoli korvattaisiin isommalla palalla. Tällöin tasoon olisi tullut sauma. Siihen emme suostuneet, mutta ehdotimme, että hankitaan isompi liesilevy, jolloin uusi isompi aukko saadaan keskitettyä tuulettimen kanssa. Tämä vaati hieman alla olevan keittiökalusterungonkin sahailua, mutta lopputulos on ihan passeli. Ja koska Puustelli vastasi asennuksesta ja tarkistusmittauksista, uusi liesitaso hankittiin heidän kustannuksellaan, mikä oli toki heille huomattavasti edullisempaa kuin kokonaan uuden kivitason tilaaminen.

Yleiskuva keittiöstä. Pahoittelut huonosta kuvanlaadusta.

Kodinhoitohuonekin on jo hyvin valmiin näköinen. Mielestäni vaalea koivun sävy näyttää raikkaalta, mutta lämpimältä. Tila on toistaiseksi hieman vaikea kuvattava, sillä kattovalaisimet puuttuvat vielä. Onneksi huoneessa on portaisiin päin pieni sisäikkuna, josta portaiden ison ikkunan luonnonvalo pääsee myös kodinhoitohuoneeseen. Laitamme tilaan neljä vanhasta kodista säästämäämme kostean tilan plafondia, joissa on kiva apilakuviointi. Toivottavasti yksikään niistä ei muutossa hajoa, sillä en usko, että vastaavia saa enää mistään!

Kodinhoitohuoneen kalustusta.

Yläkerran kylpyhuoneen laatoitus oli A:n mielestä lasten leikkiä verrattuna alakerran kivipuristelaatoille, joita tuli sekä seiniin että lattiaan (kuva edellisessä kirjoituksessa). Arvoin ihan viime hetkille yläkerran kylpyhuoneen päätyseinän tehostelaatan valinnassa kuvissa näkyvän ison helmiäishohtoisen mosaiikkilaattaa muistuttavan laatan ja aidon lasimosaiikin välillä. Jostain syystä alla oleva kuva taittaa vihreään, todellisuudessa lattia on keskiharmaa ja seinät valkoiset.

Yläkerran kylpyhuone.

Mielestäni molemmat laattavaihtoehdot olivat ulkonäöltään yhtä kauniita ja sopivat värityksiltään sekä lattian (harmaa) että seinän (valkoinen) sävyjen kanssa. Lopulta ratkaisuun vaikutti se, että aitoa lasimosaiikkia olisi ollut paljon työläämpää asentaa. Hieman jännitän miten vaaleiden saumojen kanssa käy. A asensi juuri siksi päätyseinän laatat lähes puskuun. Päätyseinälle on tulossa pieni amme ja suihku. Myös harmaa lattia on lasten kylppärissä huomattavasti armollisempi lian suhteen kuin alakerran vaalea laatoitus. Alla oleva kuva taas näyttää taittavan punaiseen, kyse on siis edelleen keskiharmaasta lattiasta ja melko puhtaan vaaleista sävyistä seinälaatoissa.

Lähikuva päätyseinän tehostelaatasta lattialaatan kanssa.

Portaiden asennuskin meni oikein hyvin. Toki yksi pakollinen pikkumoka täytyy rakentaessa aina tulla. Portaiden yläpään valokatkaisimet oli suunniteltu hieman väärään paikkaan ja sattuivat täsmälleen kaiteen päätyyn. Ei muuta kuin kaide irti, seinä paikkaukseen ja valokatkaisimet uuteen paikkaan. Onneksi selvittiin näin vähällä!


Hups, sähköistetty kaide.

Seuraavaksi A alkaa laatoittaa kellarin portaita, joissa riittääkin jälleen laattojen sahaamista. Taas sirkkeli laulaa! Kellarin portaat päällystetään samoilla laatoilla kuin eteinen ja keittiökin. Kellarin vessasta olemme sopineet, että sinne tehdään vain maalatut seinät, sillä tilassa ei varsinaisesti ole lavuaaria ja pönttöä kummempia vesipisteitä. Lattialaataksi tulee luultavasti samaa harmaata laattaa kuin portaissakin. Laatta saa olla 60x60 cm kokoista, sillä tilassa ei ole lattiakaivoa eikä kallistuksiakaan. Takaseinälle katsomme, jos saisimme tehostekuvion Villa Hukan keittiön välitilassa käytetystä timanttikuvioisesta tapetista.

-J-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti