perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kellarin portaat ja tv-tila

A on laatoitellut kellarin portaita. Hieman haastavaa homma, sillä työ on hoidettava useammassa erässä, jotta ei laatoita itseään jumiin kellariin. Lisäksi kovat ja paksut laatat ovat syöneet jo useamman tarkoitukseen sopivan sirkkelin terän. Portaat on koottu 90 cm pitkistä laatoista, joiden molemmin puolin on asennettu kapeat soirot.

Kelarin portaiden laatoitus puolivälissä.

Lepotason laatoitusta A mietti pitkään ja päätyi laittamaan tason keskelle kaksi kokonaista 60x60 cm laattaa, joita ympäröivät kapeammat soirot. Mielestäni onnistuneen näköinen kokonaisuus. Käytössä tuohon ei luultavasti enää jatkossa kiinnitä huomiota, mutta itse tehdessä tällaisiakin asioita oppii arvostamaan!

A kiitteli jälleen isojen laattojen asennustyökalusarjaa. Eräskin portaiden iso laattaa uhkasi jäädä reunasta koholle. A hyppi ensin hetken laatan päällä, jonka jälkeen hän vielä sai sitä tarpeeksi alaspäin työkalusarjan kiilan avulla.

Kellarin portaiden reunaan A hankki todella turvallisen oloiset kumi-/muovijarrulistat. Toivottavasti näiden ansiosta portaissa ei liukastella! Eiväthän nuo mitään kaunistuksia ole, mutta harmaina sulautuvat ihan kohtuuhyvin laattoihin. Turvallisuus ennen kaikkea!

Kellarin viihdetila.

Kellarin viihdetila on jo hetken odotellut lähes valmiina kalusteita. Lattiana on hieman tavallista kovempaa laminaattia ja kattoon on tehty valaisimia ja kaiuttimien johtoja varten alaslasku. Katon keskiosaan hankimme luultavasti jotain akustolevyä kaikua vaimentamaan. Akustoasioita täytyy katsoa tarkemmin, kun ensin saamme kalusteet ja sisustustekstiilit paikoilleen. Spotit ovat himmennettäviä ja jaettu kahteen osaan etupuolen ja takapuolen suhteen. Tällöin valot voidaan vaikka tarvittaessa kokonaan sammuttaa television yläpuolelta.

Kellarin lattialaminaattia.

Mietimme vielä millä tavalla ratkaisemme tilan sisustamisen. Lapset haluaisivat säkkituoleja, joita meillä on jo yksi. Itse ajattelin, että esim. pari kauniilla kankaalla päällystettyä runkopatjaa ja iso kasa tyynyjä voisivat toimia samaan aikaan kivoina lököilyalustoina ja varavuoteina. Eikä perinteinen sohvakaan ole toki täysin poissuljettu vaihtoehto. Tilaa rajaamaan laitamme joka tapauksessa pari kirjahyllyä, joissa on kiva säilyttää lasten kirjoja, pelejä ja DVD:tä. Toiselle puolelle kellarihuonetta tulee leikkialue, jonne laitamme muun muassa ison pyöreän lasten pöydän ja suurimman osan lasten leluista.

-J-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti