sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Voihan vessa!

Kalusteasentaja jatkoi juhannusviikolla asennuksia ja nyt on saatu paikoilleen myös kellarin ja yläkerran kylpyhuoneen kalusteet. Satuin muistamaan kalusteasentajan tuloa edeltävänä iltana, että olimme kaavailleet saunarakennus Villa Hukan keittiön välitilan tapetin ylijäämän asentamista kellarin vessan seinää piristämään. A oli tietenkin aivan innoissaan nousemassa seuraavana aamuna aikaisin asentamaan kyseistä tapettia pöntön taakse takaseinään. Tapetin asennuksen edellisistä säädöistä voitte lukea viime vuoden elokuulta.


Kellarin vessa.

En suoraan sanoen edes uskonut hänen ehtivän työtä tehdä, joten yllätyin aika paljon, kun hän puolelta päivin soitti ja sanoi, että tapetti on nyt paikoillaan. Hieman sarkastisesti hän kuitenkin kysyi kuinka aion pitää tämän vaalean, pieniä helmiä sisältävän tapetin puhtaana. En aluksi ymmärtänyt kysymystä, sehän on kaukana lavuaarista aivan vessan takaseinässä, kunnes tajusin... Pojat pissaavat seisaallaan!

Kalusteiden takia mikään pleksi- tai lasilevy ei enää onnistu, joten päädyimme lopulta hankkimaan lakkaa, jolla aiomme koittaa lakata tapetin hieman paremmin roiskeita kestämään. Kerron myöhemmin, toiimiiko ideamme vai onko tuloksena läikikäs katastrofi. Ilman lakkaa tapetti näyttää toistaiseksi seinällä oikein kauniilta.

Toisen kerroksen lasten kylpyhuone.

Myös yläkerran isompi lasten kylpyhuone alkaa jo näyttää valmiimmalta. Kalusteet pienensivät tilaa huomattavasti, mutta mahtuu siellä vielä touhuamaan. Kylpyhuoneeseen on yhdistetty myös pesukone ja kuivausrumpu, sillä varsinainen kodinhoitohuone on ihan alhaalla kellarissa ja haaveena on jossain vaiheessa opettaa lapset pesemään ainakin osan pyykistään itse.

Nostimme koneet ergonomian takia hieman korkeammalle ja niiden päälle tuli pieni viikkaus/laskutaso. Takaseinälle suunnittelimme lennossa pienen kylpyammeen paikan, minkä takia alunperin tason alle tilattua kaappia ei asennetakaan. Kaappi päätyy luultavasti kellarin varastomme säilytysratkaisuksi, joten täysin hukkaan se ei mene. Sen sijaan ajattelimme, että voi olla kivakin, että yllä kuvassakin näkyvä taso jatkuu osittain ammeen päällekin. Siinä on hyvä säilyttää shampoota ja kylpyvaahtoa. Kaikkiaan päätyseinä on muutaman sentin yli 150 cm, joten ihan kohtuullisen kokoinen amme tilaan kyllä mahtuu. Ja hyvänä plussana ammeessa suihkutellessa on se, että lattia säilyy edes hieman paremmin kuivana, kun on ammeen korkeat reunat taltuttamassa pahimpia roiskeita.

Lasten lavuaari ja peili.

Lasten kylpyhuoneen toisella seinällä ovat lavuaari ja peili, jotka asennettiin hieman normaalia matalammalle. Peilin päälle tuleva valaisin on vielä hakusessa, sillä kun lapset näkivät alakerran kylppäriin tulevat "timantit", he halusivat yläkertaan samanlaiset. Nyt on siis hakusessa jokin vaakamallinen hieman "kimalteleva" valaisin, joka ihannetapauksessa on vielä vähintään IP44. Hätätilanteessa kuulemma tavallinenkin valaisin voisi toimia, sillä se tulee sen verran kauas suihkusta. Kuvassa hahmottamista hämäävät peilistä heijastuvat vastakkaisen seinän kalusteet.

Emme lopulta olleet täysin tyytyväisiä yläkerran kylpyhuoneen lavuaarin laatikostoon. Yllä kuvassa näkyvä laatikosto on aika syvä, jolloin esimerkiksi hammasharjojen säilytys siellä ei ole kovin kätevää. Muistelimme A:n kanssa, että kyseisen laatikoston tai sen ovien kanssa taisi olla niin ettei kaksi laatikkoa tainnut olla mahdollista, mutta täytyy vielä tarkistaa tilausvahvistuksista ettei tässä kohtaa ole sattunut jotain virhettä ja tilaus muuttunut jossain matkan varrella. Kalustehankinnoissa prosessi on jossain määrin asiakkaalle raskas, sillä periaatteessa vain viimeinen tilausvahvistus on se, mikä ratkaisee ja siinä pitäisi muistaa tarkistaa jokainen pieni yksityiskohtakin. Aina kaikkea ei voi huomata ja silloin joku jo aikaisemmin sovittu asia saattaa pudota pois. Siksi on hyvä, jos saa työparikseen hyvän ja huolellisen myyjän, jolloin korjauksia ei tarvitse tehdä itse jokaiseen suunnitelmaan niin paljon. Onneksi oma myyjämme oli paria pientä mittavirhettä lukuunottamata huolellinen!

Mietimme vaihtoehtoratkaisuna sitä, että hankimme laatikostoon erillisen sisälaatikon hammasharjoja, yms. pientavaraa varten, jos löydämme sellaisen jostain oikeilla mitoilla. Luulisi jonkinlainen laatikko löytyvän joko Puustellilta tai vaikkapa Ikeasta. A voi sitten itse asentaa sen paikoilleen.

Eteisen liukuovikaapisto.

Sen sijaan eteisen liukuovikaapisto on aivan mahtava! Kaapissa riittaa korkeutta ja kokoa. Jännä juttu on se, että vaikka kaapisto asennettiin, se ei tuntunut pienentävän eteistä ollenkaan. Kaapin päälle asennetaan vielä luultavasti epäsuoraa valoa tuova led-nauha pienen listan taakse ja ulko-oven yläpuolelle on hakusessa korkea kapean mallinen jonkinlainen kimmeltävä valaisin. Tila on siltä kohtaa auki kahden kerroksen korkeudelta.

Eteisen kaapit kellarin portaista.

Yllä kuvassa eteisen kaapit on kuvattu kellarin portaista käsin. Kaapiston poikki kulkeva vaakaviiva on eteisen ja kellarin portaiden välisen kaiteen yläreuna. Kaapiston peileistä heijastuvat kauniisti myös portaat ja osa yläkerran siltaakin.

Meillä juhannusta vietettiin siis innokkaasti muuttoa odotellen (ja Villa Hukassa saunoen). Vielä täytyy malttaa ainakin muutaman viikon ajan odotella, että A saa kaikki loput pinnat valmiiksi. Listalla on vielä: Kellarin portaiden edus- ja alustilan laatoitus (työ on jo hyvässä vauhdissa), kellarin portaiden laatoitus ja olohuoneen parketin asennus, sekä hurjasti kaikenlaisia pienempiä töitä, joista osa jää varmasti muuton jälkeiseenkin aikaan. Lisäksi ulkopuoliset tahot auttavat ainakin seuraavissa vaiheissa: Listojen ja väliovien asennus, hanojen, pönttöjen ja lavuaarien (ensimmäisen kerroksen kylpyhuone) asennus, valaisimien asennus, sälekaihtimien asennus. Myös viherurakasta olemme pyytäneet muutamaa tarjousta, mutta toistaiseksi emme ole saaneet yhtään vastausta.

-J-


2 kommenttia:

  1. Voihan vessa tosiaan tuon tapetin kanssa. KAunis tapetti kyllä. Meidän pojat pissaavat istualteen (6 ja 7-vuotiaan), kun me vanhemmat ollaan sitä mieltä, että vain niin vessat pysyvät siisteinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän ne omat tietenkään, mutta kaverit... ;-) Istumaan opettamista on meidänkin perheessä mietitty moneen kertaan, kiva kuulla, että joissain perheissä se toimii noin hyvin. A testasi tapetin lakkaamista pienelle testipalalle ja ainakin vielä märkänä se näytti ihan hyvältä. Kuvioiden kiilto vain hieman himmenee. Lakatessa saa myös olla tarkkana ettei tapettiin jää sudista karvoja, ne erottuvat vaaleaa taustaa vasten harmittavan selkeästi.

      Poista