sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Lumi peittää maan ja muovi ikkunat

Mies kävi tänään työmaalla tekemässä lumityöt, jotta rakennustyöt pääsevät heti huomenna aamulla alkamaan reippaasti.

Kuvaa vaihteeksi vähän kauempaa.

Meillä on huomenna aamulla ohjelmassa ensin villojen vastaanotto ja sen jälkeen runkokatselmus. Samaan aikaan alkavat villoitustyöt ja LVI-urakka. LVI-työt aloitetaan saunan ilmanvaihdosta ja kellarin viemäreistä.

Pari varaston oveakin pitäisi asentaa työmaaoviksi Punahilkkaan ja Hukkaan. Sitten ei lämmöt enää karkaile nykyiseen tahtiin. A laski, että näillä lämmitystehoilla sähköä menee harakoille noin neljännessatasen arvosta vuorokaudessa, joten eristykset on syytä tehdä ripeästi! Olemme miettineet myös, olisiko saunarakennukseen järkevää hankkia jo tässä vaiheessa joku puulla toimiva lämmönlähde, kuten takka tai kiuas, mutta jonkun  pitäisi silloin olla myös jatkuvasti paikalla käyttämässä sitä, jotta siitä saataisiin täysi hyöty irti.

A sai lopulta ajeltua Starkin ovet työmaalle pakettiauton vanhoilla, lähes nastattomilla talvirenkailla (ks. edellinen päivityksemme). Pito oli kuitenkin kuulemma ollut ihan hyvä, kun varovasti ajeli, eli nyt on oviongelma ratkaistu.

Punahilkan isot ikkunat on pressutettu.

Tällä hetkellä mittari näyttää lähes miinus 20 astetta. Punahilkassa kaikkiin ikkunoihin on asennettu muovit ja isoimpiin paremmin tuulta kestävät pressut. Nyt toivotellaan Punahilkalle hyviä unia ja päästetään rakennus talvilevolle. Päärakennuksessa tehdään tänä talvena enää vain satunnaisia töitä ja kaikki energia keskitetään Hukan eli saunarakennuksen rakentamiseen. Ulkopuoliset työmiehet ovat käytettävissämme enää kahden viikon verran, jonka jälkeen olemme omillamme. Näin ainakin toistaiseksi.


Suojattu Hukan ikkuna ja ovi valmiina asennettavaksi.

Villa Hukassa ikkunat asennettiin jo kaksi viikkoa sitten ja siellä peitettiin ikkunoista nyt vain pahiten rikkoutumisen riskin alla oleva ulko-oven viereinen ikkuna. Ikkunan eteen laitettiin varmuuden vuoksi vaneri suojaksi. Muihin ikkunoihin on vedetty jo aikaisemmin oranssilla teipillä rastit, jotta ne on helpompi havaita. Toivotaan, että vältymme näin ikkunavahingoilta.

-J-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti