maanantai 17. joulukuuta 2012

Vilinää ja huisketta

Viime viikon lopulla työmaan hommat ovat taas edenneet vauhdilla. Kävin paikalla katsomassa sähkökatkaisijoiden paikkoja perjantaiaamuna, eikä sekaan meinannut edes mahtua. Pari miestä tervehti minua heti talon edustalla, jossa he korjasivat jotain työkalua. Paikalla oli myös IV-kaveri jatkamassa asennuksia, kaksi miestä tekemässä saunarakennuksen parvella parven lattian lämmön- ja ääneneristyshommia, ja lähtiessä vastaan tuli vielä yksi kaveri, joka oli käynyt huoltoasemalla hakemassa täyden kaasupullon.

Ymmärrettävistä syistä poistuin jaloista melkoisen nopeasti toivotellen hyvää työpäivää. Kuvien ottaminenkin unohtui siinä tohinassa, mutta hyvältä työmaalla näytti!

Lämpötila nousee, takki sai jäädä eristystöissä naulaan.

Loppuviikosta meillä on tehty saunarakennukseen kattoläpiviennit, eli viemärin tuuletus, radon ja ilmanvaihdon poistoputki. Takan hormin hoitaa takan asennusporukka itse ja kiukaan osalta katsotaan asiaa, kun saamme kiukaan hankittua. Olemme miettineet tällaista kiuasmallia.

Lisäksi saunarakennuksessa on saunaan ja kylpyhuonetiloihin rakennettu sisäkaton alaslaskun runko (alaslaskun sisällähän kulkevat kaikki saunatiloissa tarvittavat ilmastointiputket, jne.) IV-kanavat ovat myös valmistuneet lukuunottamatta seinän läpi menevää tuloilmakanavaa. Tämä tehdään, kun saamme IV-koneen hankittua ja asennettua. Tämä taas voidaan tehdä vasta tasoitustöiden jälkeen.

Parven lattiaan on tosiaan perjantaina asennettu kerros 10 cm paksuista villaa lämmön- ja ääneneristyksen vuoksi. Lisäksi saunarakennuksen tuvasta on purettu rakennustelineet pois, sillä katon ristikoolaushan on myös jo valmis, eikä työt katonrajassa etene ennen pintatöiden alkamista. Ristikoolaus on saunarakennuksessa tarpeen, koska kattopanelit asennetaan kattoristikoihin nähden kohtisuoraan, jolloin paneleille on rakennettava erikseen tukipinnat kattoon.

Päärakennuksessa kellariin on asennettu lattiakaivot ja viemärit omille paikoilleen. Myös yläpohjan villatyöt ovat valmistuneet molemmissa rakennuksissa, yläpohjiin on myös asennettu höyrynsulkumuovit ja ilmatiivistysnauhat.Talosta puuttuu vielä puhallusvilla, joka asennetaan iv-töiden jälkeen. Nyt siis katolla 10 cm villaa pitämässä pakkasta loitolla.

Sähkötöiden osalta saunalla on katkaisijoiden ja pistorasioiden paikat tosiaan jo merkitty, roilotettu, asennettu ja seinän pinnatkin jo paikattu. A ei paljon minulta paikkoja kysellyt, sillä hänen mukaansa paikat olivat aika pakotettuja: "Seinissä on ikkuna, ikkuna ja ikkuna, joten katkaisijat ja pistokkeet on asennettava niille harvoille ehjille seinän pätkille, jotka rakennuksesta löytyvät". Toki paikoissa on noudatettu myös sisustussuunnitelmaamme. Luotan A:n päätökseen tässä asiassa, mutta ehkä pääsen huomenna vielä rauhassa vilkaisemaan sähköjohtojen paikkoja hieman tarkemmin. Ihan vain mielenkiinnosta.

A rehki työmaalla koko lauantaiaamupäivän ja iltapäivällä hän vietti hieman laatuaikaa isompien lasten kanssa Hevisaurusten konsertissa.

Pyrotekniikkaa Hevisauruksissa, lapset ihastelivat.


Ihanaa joulun odotusta kaikille!

-J-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti