keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Ullakko vai eikö ullakko

Villojen asentaminen yläpohjaan on edennyt pikkuhiljaa päärakennuksella. Hieman vielä paistaa päivä läpi kattoristikoiden välistä, eli ullakon eristystyöt saavat vielä jatkua. Eihän meille mitään varsinaista ullakkoa tuonne tule, kunhan on tuollainen kapea ja melkein suorana kuljettavan korkuinen kylmä ja pimeä, mutta kuiva tila yläpohjassa. Kattoristikot olivat lähes saman hintaisia kulkutilalla tai ilman, joten päädyimme lopulta ottamaan kulkutilan, vaikka todennäköisesti emme käytä sitä ikinä mihinkään. A toki vitsailee, että tuonnehan minä voisin sijoittaa kenkävarastoni.


"Ullakko", alhaalta paistaa vielä päivä läpi..

Myös Villa Hukassa on viimeistelty yläpohjan eristys- ja koolaustöitä. A:n pitäisi vielä käydä tarkistelemassa ulkoseinän kosteustilannetta ennen kuin sisätyöt lähtevät kunnolla käyntiin. Homma hoidetaan siten, että seinän sisäpuolelta porataan näyte ensin 0-50 mm syvyydestä ja sitten 50-100 mm syvyydestä. Näytekappaleet pussitetaan tiiviisti esim. Minigrip-pussiin ja rakenteiden kosteus mitataan harkkotoimittajan laboratoriossa kuivattamalla ja punnitsemalla näytteet. Mikäli kosteus on alle 15 painoprosenttia (50 mm syvyydessä sisäpinnasta), voidaan tasoitustyöt yleensä aloittaa.

Villoja.


Ainakin Villa Hukan sisällä huomaa, että rakenteista on poistunut kosteutta huoneilmaan jo aika reilusti. Ikkunoiden alareunoille on kertynyt pisaroita ja jopa pieniä lätäköitä, joita A on rätillä kuivaillut. Villa Hukassa tuntuu tällä hetkellä olevan lähes trooppinen kylpyläilmasto. Tosin mikään muu paikalla ei sitten viittaakaan kylpylään kuin vain tuo ilmankosteus...

Katon tuuletusraosta paistaa päivä läpi, kuten asiaan kuuluukin.

Tässä voidaan havaita yhtenäinen tuuletusrako koko matkalta.
-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti