torstai 6. joulukuuta 2012

Villan, maan, keittiön ja kynttilöiden lämpöä

A piti eilen lomapäivän toimistotöistä ja vietti sen raksalla villoitusten parissa. Minä tutkailin saamiamme maalämpötarjouksia, mutta en päässyt asiassa vielä alkua pidemmälle. Onneksi asialla ei ole meidän näkökulmastamme kiire, palaamme maalämpötarjouksiin tarkemmin vasta ensi keväänä.

Kävin toissapäivänä lasten kanssa jälleen Puustellilla ja sain mukaani kotimme keittiöiden ja säilytyskalusteiden tarjouksen. Ongelmana tarjouksessa oli vain se, miten ihmeessä selitän ilman minkäänlaisia kuvia, mitä tarjous pitää sisällään, sanotaan nyt vaikka kodinhoitohuoneen osalta. Mies tavasi materiaaliluetteloa ja minä koitin selittää ratkaisuja niin hyvin kuin muistin, mutta tarvikeluettelokin vaikutti mielestämme vajaalta, jos siinä oli tarkoitus luetella kaikki hintaan kuuluvat osat. Eivätkä kaikki listalla olevat numerokooditkaan kerro tavalliselle ostajalle yhtään mitään. Täytyy varmaan vielä olla yhteydessä myyjään ja tarkistaa yhtä ja toista asiaa häneltä.

Palvelu Puustellilla oli jälleen aivan superupeaa ja suunnittelupalaveri meni sujuvasti. Lapset saivat katsoa DVD:tä ja saivat jopa vähän välipalaakin. Pienimpämme nukkui onneksi rattaissa lähes koko ajan ja vasta lopussa lapset keksivät kuinka kivaa mallikeittiöiden seassa oli juoksennella.

Puustelli-myyjämme oli tehnyt hienoja oivalluksia kalusteiden suunnittelussa, joten olisi ollut kiva esitellä niitä kuvin myös miehelle. Erityisesti olemme kuitenkin tällä hetkellä innoissamme Oman sisustussuunnittelijamme ideasta tehdä keittiön täyskorkeisiin kaappeihin musta osio valkoisella "kehyksellä", jolloin kodinkoneet ja mustat pöytätasot istuvat kokonaisuuteen paljon paremmin. Oletuksena tietenkin, että löydämme sopivat mustat kodinkoneet, valikoima niiden osalta näyttää pikaisella vilkaisulla melko suppealta...

Keittiön sisäseinän kalustesuunnitelmaa.

Toinen mietintämyssyn alla oleva asia on päärakennuksen liesituuletin. Huippuimurilla varustetut keittiösaarekkeisiin sopivat liesituulettimet ovat ensinnäkin aivan tuskaisen kalliita. Toiseksi ongelmana on se, että jos lieden on alunperin halunnut keittiösaarekkeeseen, jotta ei tarvitsisi olla selin kokatessa, vaan näkisi samalla mitä ruokailutilassa ja olohuoneessa tapahtuu, liesituuletin tulee kuitenkin isona möhkäleenä tuon näkymän eteen.

Keittiön pohjakuva Oma Designin suunnittelemana.

Tai sitten joutuu pulittamaan vielä paljon enemmän kattotuulettimesta, jonka toimintatehosta ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta ja joka luultavasti joka tapauksessa on huomattavasti matalammalle tulevaa tuuletinta äänekkäämpi. Tässä tapauksessa täytyy varmaan vain punnita, missä tuulettimessa on vähiten edellä mainittuja miinuksia... Olisi vain kiva, että kun liesituulettimesta joutuu kuitenkin maksamaan pitkän pennin, saisi edes sellaisen vehkeen, joka miellyttää.

Muuten pääsin eilen vähän rentoutumaan lastenhoidosta pikkujoulutunnelmissa, ja pääsin taas tekemään muutaman kynttilän lisää joululahjapaketteihin. Kahvikuppikynttilät ovat lopulta helppoja ja nopeita tehdä, ja niistä saa kauniita joululahjoja. Kiitos kaunis ystävälleni toiselle A:lle, kun hän jaksoi opastaa kynttilöiden teossa!

Kahviastiasto täynnä kynttilämassaa.
-J-


2 kommenttia:

 1. Teillä etenee raksa niin huimaa vauhtia että sivustaseuraajaa hengästyttää! Hyvä että ehdit välillä vähän muutakin. (Saat joskus opettaa minullekin tuon kynttiläjutun.) :)
  t.Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsestä tuntuu, että välillä edistystä tulee todella hitaasti, mutta kai se on vain sitä malttamattomuutta. Olinkin aikeissa juuri käydä askarteluliikkeessä hankkimassa vähän lisää kynttilämassaa ja sydänlankaa, sillä vielä löytyisi pari kippoa valettaviksi. Ollaan yhteyksissä, jos vaikka saataisiin omat kynttiläiltamat aikaiseksi :-)

   -J-

   Poista