lauantai 8. joulukuuta 2012

Musta Lokki asettuu Villa Hukkaan

Tilasimme juuri saunarakennukseen takan! Päätös oli lopulta helppo, päädyimme Uuniseppien Lokkiin mustana ja ilmakierto-ominaisuudella. Myös metalliosat tilasimme mustalla kromilla. Takka toimitetaan meille tammikuussa, mahtavan jännää!

Takan paikka on tuossa keskellä näkyvässä ulkoseinän pätkässä.

Muuten takan asennus on meidän osaltamme helppo rasti, sillä tilasimme takan valmiiksi asennettuna, mutta meidän täytyy kuitenkin huolehtia siitä, että  katolla on kattoturvatuotteet tulevan piipun lähistöllä kunnossa. Näin ei vielä ole, sillä katolta puuttuu vielä yksi huopakerroskin.

Villojen asennusta. Edessä "sillan" tukiraudat, kuva eteisestä katsottuna.

A vietti eilenkin päivänsä eristämässä päärakennuksen yläpohjaa. Kävimme lasten kanssa työmaalla katsomassa töiden etenemistä. Oli kiva nähdä kuinka lapset innostuivat tikapuilla kiipeilystä ja halusivat kovasti jäädä auttamaan isäänsä. Minä otin samalla muutaman mitan muistiin ja valokuvia.

Saunatuvan parvi ja väliaikaiset portaat.
Saunatuvan ulko-ovi ja portaat.

Olemme jääneet vielä arpomaan saunatuvan parven portaiden paikkaa, sillä ne saattaisivat sittenkin sopia paremmin heti vasemmalle ulko-ovesta, kuten nykyiset työmaa-aikaiset portaat ovat. Lopullisista portaistakin tulee muodoltaan kutakuinkin samankaltaiset kuin nämä väliaikaisetkin, toki kaiteella lisättynä. Saa nähdä, mihin ratkaisuun lopulta päädymme. Voi kuinka oli hienoa nähdä kuinka työt saunalla edistyvät!Puustellin myyjämme soitti eilen A:lle kysyäkseen hänen mielipidettään tarjouksesta sekä tietoa aikatauluistamme. Mieheni antoi suoraan tapaansa palautetta tarjouksen sekavuudesta ja saimme samantien sähköpostiin kuvia säilytysratkaisusuunnitelmista.

Muutama kuva töiden edistymisestä:

IV-kanavat on asennettu saunarakennukseen.
Suihkujen vesijohdot ja kylpyhuoneen lattia.

Ja vielä lopuksi kuva saunatuvan ihanasta ikkunanurkasta ja talvisesta maisemasta. Unelmani on, että pääsen jonain päivänä käpertymään sohvalle takkatulen lämpöön katselemaan tätä maisemaa ihanan hiihtolenkin ja saunan jälkeen kuppi kuumaa kaakaota kädessä. 

Saunatuvan ikkunanurkka ja ihanat talviset maisemat.

-J-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti