torstai 13. kesäkuuta 2013

Hukan tuvan valaisinvalintoja

Eilen illalla tilattiin vihdoin viimeiset puuttuvat valaisimet Hukan tupaan. Sohvaryhmän päälle päädyimme tilaamaan kaksi neutraalin valkoista Vaasi-valaisinta. Syy juuri tämän valaisimen valintaan oli jo aikaisemmin valittu ruokapöydän päälle tuleva valaisin Tripoli, jolle mielestäni Vaasit olivat turvallisesti yhteensopiva pari, niillä kun on sama suunnittelijakin, Eero Aarnio. Pidän Vaaseissa niiden syntytarinasta ja ideasta valaisimen takana. Tripolia taas olen aina pitänyt jotenkin jännänä valaisimena. A:n kanssa meillä tulee sen muodosta mieleen jostain syystä meren syvyyksissä uivat valtavat paholaisrauskut.

Seinävaloiksi halusin jotain vähän erilaista. Pitkään pohdittuamme päädyimme Trion LifeStyle Airlight -valaisimiin, koska mielestäni niillä syntyy seinälle ihana valoefekti. Samaan aikaan itse valaisinkin on erikoisen ja modernin näköinen. Hieman mietin, onko valaisin liian pieni niin korkealle seinälle (tupa on puolentoista kerroksen korkuista tilaa), mutta ehkä tuo valoefekti saa sen sitten vaikuttamaan kokoistaan suuremmalta. Meille tulee näitä valaisimia tupaan yhteensä viisi, kaksi parven etureunaan, kaksi keittiön viereen pitkälle seinälle ja yksi panorama-ikkunan yläpuolelle takan viereen. Toivottavasti tuvasta tulee seinävalaisinten myötä juuri niin tunnelmallinen kuin kuvittelen!

Nyt kun vielä löytäisi jostain sellaista tähtikuvioista helmiäishohtoista vaaleaa tapettia keittiön välitilan koristeeksi lasin alle, niin saisi kivasti toistettua valoefektin muotokieltä myös siellä. Vaan eipä ainakaan hakukoneen kuvahaulla tuntunut tärppäävän, täytyy varmaan käydä tutustumassa jonkun/joidenkin tapettitalojen valikoimiin ihan paikan päällä. Vinkatkaa, jos olette jossain sattumalta nähneet tähtikuvioista vaaleaa helmiäistapettia!

Hukan ulkoseinäpaneelit pinossa, profiili UTW.

Katselin pitkään myös Eglon valaisimia, mielestäni heillä on monia kivoja ideoita ja melko kohtuuhinnoilla. Mietimme samalla jotain kivoja valaisimia ulkotiloihinkin. Suurin kiire olisi löytää Hukan sisääntuloon kattovalaisimet, mutta valikoimat eivät valitettavasti tuntuneet kovin suurilta. Ehkäpä valitsemme ihan vain jonkin perusmallin, tämä Massiven Casablanca-valaisin olisi ainakin edullinen? Katto on musta, joten epäsuoraa valoa ei kannata laittaa.

Kohta saadaan rimojen päälle paneelit...

Sen sijaan muualla ulkotiloissa epäsuorat valoefektit kiinnostavat. Konstsmiden Pesaro viehätti yksinkertaisella muodollaan heti ensi silmäykseltä. Mietimme, että tämä voisi sopia Villa Punahilkan sisällekin eteiseen yläkerran sillan alapintaan, jos nämä saa asentaa seinän lisäksi myös kattoon.

Ja jos Hukan tuvan tähtiefektiä haluaisi tuoda uloskin, Konstsmiden 7900 Monza sopisi siihen tarkoitukseen. Mietin, että yksi tällainen valo olisi ihana saada johonkin ihan päärakennuksen ulko-oven viereen tai alla kuvassa näkyvien isojen ikkunoiden väliin. Näkyvällä paikalla yksikin olisi ihan riittävästi, valaisimiin saa nimittäin helposti upotettua omaisuuksia, jos ei ole tarkkana.


...ja paneelien päälle voisi jo periaatteessa kiinnittää ulkovalot.

 -J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti