maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kylppärin ja kodinhoitohuoneen tiukkaa pohdintaa

A on saanut Hukan suihkutilojen seinien laatoitustyöt lähes valmiiksi. Mielestäni niistä tulee tosi hienot! Lisäksi hän on saumannut saunan lattiaa. Ensin piti toki rapsia laattalaastin jämät pois laattojen väleistä. Sitä varten on onneksi olemassa kätevä mattoveistä muistuttava työkalu, jolla homma onnistuu melko helposti, mutta toki polvia rasittavasti.


Lähes valmiit Hukan kylppärin seinät.
A tilasi myös vihdoin saunan lasit tarkkojen mittausten päätteeksi. Kattopanelejakin on etsitty, ja lopulta päädyimme kääntämään paneloinnin toiseen suuntaan, jolloin panelien pituus ei enää ole niin suuri ongelma. Nyt täytyy sitten kääntää jo kiinnitetty katon tukirimoitus toisin päin.

Saimme työmaalle myös kiukaan. Sitten tajusimme, että tarvitsemme sille myös sellaisen säädettävän alustan, koska saunan lattiassa on kaadot, jotka saavat kiukaan menemään vinoon, jos alustaa ei ole. No, kaikkea ei voi heti tajuta! Onneksi alustoja saa kiukaan valmistajalta.


Ammeseinältä puuttuu vielä muutama laatta, sillä ne loppuivat kesken.

Olemme myös etsineet laattojen ulkokulmiin mustan metallin väristä kulmalistaa (kuten Lokki-takan metalliosat), mutta sellaista ei tunnu löytyvän mistään! Saa nähdä, mitä keksimme tämän ongelman ratkaisemiseksi.

Samaan aikaan olemme pohtineet Punahilkan kellarin kodinhoitohuoneen sisustusta. Vesipiste tulee heti oven viereen samalle seinälle ja sen viereen laskutilaa, sekä yläpuolelle yläkaapit. Kulman jälkeen tulee hieman ylemmäksi nostettu pesukone ja viereen kuivauskaappi, sekä ainakin kaksi vierekkäistä likapyykkikaappia ulosvedettävine koreineen. Päätyseinä jää ilman kalustusta ja sille voi tarvittaessa laittaa vaikka pienen pöydän ompelukoneelle. Oven oikeanpuoleiselle seinälle tulee täyskorkeita kaappeja, joista pari henkariversioina ja pari ihan tavallisilla hyllyillä. Jos ehdin, piirrän tästä vielä luonnoksen, sillä sitä tarvitaan joka tapauksessa tarjouksia pyydettäessä.

Huomion arvoista on myös se, että koska lattiassa on viemäröinti ja kallistukset, kaappeihin ei voida laittaa suoraan lattiaan tukeutuvia liukuovia, vaan joko avattavat perusovet, tai liukuovet sokkelilla. A:n piti asiasta minulle huomauttaa, en olisi itse tätäkään asiaa tajunnut.

Kellarin porraskuilu, oikealla KHH.
Materiaalina olen viehättynyt vaaleaan koivuun, tai ihan vain perusvalkoiseen, sillä tilassa ei ole yhtään ikkunaa. Saisikohan tilaan jotenkin sovitettua myös sitä ihailemaani Imi Vanadium -laattaa, vaikka se onkin vähän tumman puoleista? Ikkunoista puheenollen, mietimme myös yhtenä vaihtoehtona sisäikkunan laittamista kodinhoitohuoneen yläkaappien päälle porraskuilun suuntaan juuri valon takia. Tällöin täytyy kyllä huolehtia ikkunan äänieristyksestä erityisen hyvin.

Valintoja, valintoja! Kohta näistä kaikista sauhuaa jo pää!

-J-

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti