lauantai 1. kesäkuuta 2013

Auringonlasku

Pihasuunnittelijasukulaisemme mietti, paistaako pohjoisen puolelle tulevalle ilta-aurinkoterassille lopulta ollenkaan aurinko, joten tässä kuva kello 18.40. Toki näin alkukesästä aurinko on aika korkealla ja lehdet puissa vasta pieniä ja osa puistakin ehkä vielä nuoria, joten syksyllä/ parin vuoden päästä tilanne voi olla toinen.

Aurinkoinen ilta tulevan terassin paikalla.
Nyt Hukassa ovat jatkuneet vesieristys- ja laatoitustyöt ja saunan lattia on saatu lähes kokonaan laatoitettua, sekä suihkutilan seinät eristettyä välimerellisen turkooseiksi.

Eristetty suihkuseinä.
Eristetty ammeseinä.


Seuraavaksi A piikkaa hieman syvemmäksi suihkutilan viemärien "keskiränniä". Hän myös pohdiskeli tänään, miten keskirännin kanneksi saataisiin kätevimmin kiinnitettyä haluamamme puuritilä. Pohjahan ei ole mitenkään kaatojen takia vaaterissa, joten sinne ritilää ei oikein voi tukea.

Päärakennus Punahilkassa kellarin lattian styroxien päälle on asennettu raudoitusverkko valun, johtojen ja putkien tueksi ja myös väliseinien muuraus on alkanut ja edennytkin vauhdilla muissa kerroksissa. Kävin tänään työmaalla ja pohdiskelin A:n kanssa, jos yläkerran pohjoisen puoleiseen makuuhuoneeseen pitäisi sittenkin tehdä sisäikkuna, jotta sinnekin saataisiin olohuoneen ikkunoiden kautta järvinäköala. Se kun sattuu olemaan ainoa makuuhuone, josta järvinäköala puuttuu. Sellainen korkea ja kapea sisäikkuna sopisi hyvin heti oven viereen, jossa se ei edes häiritsisi mitään kalusteita. Tai vaihtoehtoisesti useampi neliön muotoinen pikkuikkuna päällekäin? Tässä vielä linkki pohjakuviin selvyyden vuoksi, eli puhun tuosta kuvissa toisessa kerroksessa talon yläreunassa portaiden vieressä olevasta makuuhuoneesta.

Tällaisia pohdintoja tällä kertaa.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti