lauantai 27. heinäkuuta 2013

Esittelyssä 2/3 portaista ja hormin läpivienti

Villa Punahilkan kellariin johtavat portaat on nyt saatu valmiiksi. Töissä meni yhdeltä mieheltä vain muutama päivä. Portaiden alle jää kiva pieni tila, josta lapset löytävät varmasti kivan leikkipaikan jahka päästään muuttamaan. Kuvassa näkyy oikealla myös kodinhoitohuoneen sisäikkunan aukko, joka tuo toivottavasti kivasti valoa tilaan vesipisteen yläkaappien yläpuolelta.


Päärakennuksen kellarin portaat.

Portaat on myös nyt suojattu, sillä kevytbetoniaskelmien kulmat saattavat suojaamattomina vaurioitua portaiden työmaa-aikaisessa käytössä. Käytimme suojaukseen kovalevyä ja vaneria, joita löytyi työmaalta valmiina. Levyt kiinnitettiin portaisiin yksinkertaisesti ruuvaamalla. Vaneri olisi ollut parempi suojausmateriaali kauttaaltaan jäykkyytensä takia, mutta meillä sattui olemaan sitä vain rajattu määrä. Toki portaat vielä päällystetään myöhemmin jollain sopivalla materiaalilla, kuten laatoilla tai vastaavilla.Portaat suojattuna kovalevyllä ja vanerilla.

Tällä hetkellä sähkäri merkitsee spraylla päärakennuksen seiniin myös sähkökatkaisijoiden, valaisimien, pistorasioiden, jne. paikkoja, jotta niitä päästään roilottelemaan.

Villa Hukassa parviportaat tilattiin valmiina puuelementteinä Jussi-portailta ja niiden kokoaminen on aloitettu parvella (alakerta on täynnä kaikkea muuta rompetta). Pari astinlautaa jouduttiin tilaamaan uudelleen, sillä niihin oli tullut vähän osumaa. Jussi-portaiden nettisivuilla on muuten aika hyvä video portaiden asennuksesta. Olisipa se tosiaan oikeastikin niin helppoa!


Villa Hukan Jussi-portaat.


Samaan aikaan työmaalla on pyörinyt pari ylimääräistä kaveria maalaamassa Hukkaa entistäkin mustemmaksi. Eli ulkoverhouksen toinen puunsuojakerros on kohta valmis. Yritys, jolta olemme lisäavun yleensä työmaalle tilanneet, ilmoitti, että heillä olisi pari yleismiestä hetkellisesti vapaana, mikäli tarvitsemme apukäsiä. A tarttui heti tarjoukseen, koska täytyyhän Hukka joka tapauksessa maalata ennemmin tai myöhemmin. Kiva, kun siis soittivat!

A on lisäksi tehnyt saunan kiukaan hormia varten läpiviennit Hukan välipohjaan (parven lattiaan) ja sisäkattoon. Vain yläpohjan vaneri ja huopakate ovat toistaiseksi sateen varalta lävistämättä. Kun hän saa hormin asennettua, voimme myös tilata kattourakoitsijan viimeistelemään Villa Hukan huopakaton toisella kerroksella bitumikermiä.


Kiukaan hormi lävistää parven.


Läpiviennin teko vaati tarkkaa mittailua ja silti A porasi ensimmäisen 10 mm koereiän väärään paikkaan, tosin ainoastaan 5 senttiä sivuun. Tällä ei siis ollut käytännössä merkitystä. Kaiken lisäksi koko hormi tulee parven osalta kaapin sisälle. Rakennamme parvelle juuri tälle seinälle koko seinän levyisen kaapiston, sillä Villa Hukassa ei ole ilman sitä kovinkaan paljon säilytystilaa esimerkiksi, jos siellä joskus vaikka yöpyy vieraita.


Hormiaukko kiukaan näkökulmasta.
-J-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti