keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Sitä sun tätä saunalla

Kaikkeen pieneen hiomiseen menee A:n mukaan nyt turhauttavan kauan aikaa, mutta niinhän se aina on viime metreillä. Toivomme koko perhe, että pääsisimme nauttimaan ensimmäisistä löylyistä Villa Hukassa ennen kuin järvivesi on liian kylmää uimiseen.

A on viime päivinä muun muassa kiinnitellyt Hukan kylpyhuoneen kulmalistoja. Toki muullakin kuin kuvassa näkyvällä maalarinteipillä. A käytti kiinnittämiseen silikonia, maalarinteippi auttaa vain pitämään listat paikoillaan, kunnes silikoni kuivuu.

Kulmalistat paikoillaan.
Saunan lasit odottelevat edelleen asentamista, sillä lauteiden metallirunko ei luultavasti mahdu kokonaisena sisälle saunaan pelkästään saunan ovesta. Kylpyhuoneen lasinen liukuovikin odottaa asennusta, se olisi tehtävä mahdollisimman pian, jotta saamme vessan katon paneloitua. Liukuovihan liukuu vessan puolelle korkean kaapin taakse.

Tässä myös tontille saapunut saunan oven nuppi. Tilasimme mielestämme kyllä kirkasta lasia olevan, mutta käy tämäkin. Tarkistamme kuitenkin tilauksemme Lasinalta.

Saunan oven nuppi.
 
Saunan panelointikin on edennyt, joskin  välillä purkaen ja taas uudelleen rakentaen: "Vinoon män!". Apukädet eivät ole helpolla päässeet toivomaamme asennuslaatuun eikä paneelien vahauksen laatukaan ole kovin tasalaatuista, kuten kuvasta näkyy. Onneksi nämä paneelit jäävät suurimmalta osin lauteiden taakse. Itseäni värivaihtelu ei haittaa, sillä pidän elävämmästä pinnasta, mutta A on ollut miehille tiukkana. Ongelmaksi muodostui se, että miehet vahasivat paneelit kahtena eri päivänä. Paneelit on siis käsitelty kahteen kertaan mustalla saunavahalla, mutta koska kyseessä on lämpökäsitelty haapa, lopputulos näyttää enemmän ruskealta kuin mustalta.

Saunan panelointia.
Saimme vihdoin rakennuksille myös vesimittarin. Mittari asennettiin Villa Punahilkan kellarin tekniseen tilaan.

Vesimittari on asennettu.
 -J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti