lauantai 20. heinäkuuta 2013

Sattuu ja tapahtuu

Olemme viime viikkoina olleet niin kiireisiä ettei aikaa ole jäänyt edes blogipäivityksille. Tässä siis pikakatsausta siitä, mitä elämässämme on viime pävityksen jälkeen tapahtunut.

Tällä hetkellä kirjoittelemme tätä päivitystä mukavasti minilomalta hotelli Långvikista. Yhteinen irrottautuminen arjesta tuli todellakin juuri tähän paikkaan tarpeeseen! Yöpyminen on lahja A:n siskolta, joka myös vahtii lapsia sillä aikaa, kiitos ja pokkaus sinne suuntaan.

Töitä onkin riittänyt. Ensinnäkin olemme saaneet kimpsumme ja kampsumme muutettua vanhasta kodista uuteen väliaikaiseen, joka on lähempänä tulevaa pysyvää kotiamme. A:lla alkoi myös heinäkuun toisella viikolla loma, mikä meidän tapauksessamme tarkoittaa siis rakennustahdin lievää kiihtymistä.

Villa Hukassa työt ovat edenneet sekä ulkona että sisällä. Ulkoverhous on nyt lähes valmis.

Villa Hukka on mustunut kauttaaltaan.

Sisällä A on saanut laatoitustyöt melkein tehtyä. Alla kuvasarjaa erityisesti suihkutilan isojen lattialaattojen asennuksesta. A hankki isojen laattojen asennukseen erityisen asennussarjan, joka helpotti työtä huomattavasti.

Suihkutilan lattian vesieristykset.

Puolet lattialaatoituksista tehtynä.

Hieno tuli!
Pieni haaverikin toki sattui, yksi lattialämmityskaapeli oli lattiavalun yhteydessä noussut keskusrännin kohdalla liian pintaan ja A piikkasi siihen vahingossa pienen repeämän kourun kallistuksia varmistaessaan. Sähkäri sai vaurion onneksi helposti korjattua.

Uups!
Olemme myös juosseet keittiö- ja maalämpötoimittajia läpi. Sopiva kulmalistakin kylpyhuoneeseen löytyi onnen kaupalla. Materiaalina on musta muovikomposiitti, jossa on kiva luonnonkiveä jäljittelevä karkea pinta. Myös saunan lasit odottavat jo tontilla asennusta.

Lisäksi rakennukselle on jo toimitettu pino lämpökäsiteltyä haapaa, josta osa on jo maalattu yhteen kertaan valkoiseksi ja asennettu Hukan eteisen kattoon.Toinen käsittely tapahtuu suoraan kattoon. Loput valkoiseksi käsitellyt puut asennetaan suihkutilan kattoon ja saunan puolelle oli tarkoitus tulla musta katto.

Jäimme kuitenkin vielä pohtimaan tuota mustaa väriä, sillä haapa on lämpökäsiteltynä jo sellaisenaan hyvin kaunista. Kävimme eilen asuntomessuilla ja totesimme siellä, että ehkä se kuitenkin on meidän makuumme liian vaaleaa. Ehkäpä päädymme lopulta yhteenkertaan sellaisella mustan ruskealla (esim. Tikkurilan sävy mustamarja) käsiteltyihin seiniin, kattoon, lauteisiin ja suihkutilan viemärirännin ritilään? Täytyy vielä miettiä asiaa ja ehkä kokeillakin sävyä johonkin koepalaan. Joka tapauksesta lämpökäsitellystä puusta tuleva tuoksu on aivan ihana!

Villa Punahilkassa ovat väliseinien muuraukset valmistuneet ja nyt muurataan kellarin portaita, jotka syntyvät kevytbetonielementeistä. Yläkerroksiin portaat tulevat kevytrakenteisempina joko puusta tai metallista lasikaiteineen.

Lisää kuvia näistä taas seuraavissa päivityksissä, nyt jatkamme lomanviettoa.

-J & A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti