sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Sähköasiaa

Villa Punahilkassa ovat nyt sähkötyöt täydessä käynnissä. Tässä kuvasarjaa valaisinkatkaisijoiden, sähköjohtojen ja pistokkeiden asentamisesta. Taitaapa jälkimmäisessä keittiökuvassa näkyä taustalla myös pino vielä värikäsittelyä odottavia lämpökäsiteltyjä haapapaneeleja Villa Hukkaa varten, eli sekin työ on samaan aikaan käynnissä.

Sähkökaappi.
Merkkauksia ja putkia.


Lattiatermostaatin johto keskellä ovea.


Keittiön sähköläpiviennit.
Läpiviennit toiselta puolelta.


Kaikki lähtee sähkökaapista, jonka saimme muutama päivä sitten. Sen jälkeen seinille ilmestyi ihastuttavia joskin melko karkealla tyylillä taiteiltuja pinkkejä graffiteja merkitsemään sähkösuunnitelman mukaisia pistorasia yms. paikkoja.

Yksi virhekin huomattiin, kellarissa kodinhoitohuoneen lattiatermostaatin johto pilkistää keskeltä oviaukkoa, sillä mitä ilmeisemmin unohdimme kertoa sähkärille oven siirtämisestä. Tai sitten sähkäri itse unohti oven siirron. Onneksi piikkauskoneella johto saadaan siirrettyä omalle paikalleen eli peruuttamattomasta virheestä ei ole kyse.

Keittiön ja ruokailutilan väliseen kantavaan seinään tulee aika rivi valokatkaisijoita ja taitaa siihen tulla keskuspölynimurin pistokekin. A mietti millä saisi reiät tehtyä mahdollisimman pieninä ettei seinän rakenne kärsisi liikaa. Hän keksi, että tehdään työ läpivientinä ja piilotetaan varsinaiset sähköosat keittiön puolelle siivouskomeron viereen sinne asennettavan sivulistan taakse. Listahan täytyy joka tapauksessa olla, jotta siivouskomero pääsee aukeamaan hyvin. Tällöin seinään tarvittavat aukot voidaan pitää paljon pienempinä.


Ulko-oven vierestä on jo vähän paikkailtukin.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti