maanantai 12. elokuuta 2013

Askartelua saippuasyvennyksen parissa

A on viime päivinä rakennellut Hukassa suihkujen väliin tulevaan syvennykseen taustaseinää ja hyllyjä shampoo- ja saippuapulloja varten.

Ideana on ollut, että taustaseinä muistuttaa lattiaan tulevaa ritilää ja on väriltään sama kuin saunan paneelit. A siis ensin sirkkelöi lämpökäsiteltyyn haapapaneeliin lattiaritilää muistuttavat roilot. Sen jälkeen puut vahattiin samalla mustalla saunavahalla kuin saunan paneelitkin. Sen jälkeen paneelit vielä lakattiin todella kovalla lakalla, jotta ne kestävät mahdollisimman hyvin kosteutta.

Huomautus: Alla kuvassa siis vasemmassa reunassa seinäpaneelit, oikeassa reunassa lattiapuut. Lattia muodostuu irrallisista puurimoista, seinä paneeleista, joihin on sahattu uria, jotka muistuttavat rimojen välejä.

Lattiarallit kuivumassa toisesta värivahauskerroksesta.

Seuraavassa kuvasarjassa voit seurata, kuinka A ratkaisi paneelien asennuksen. Takatukirimat kiinnitettiin laattaan pelkästään liimaamalla sikaflexillä (näin vesieristykseen ei tehty turhia reikiä). Näihin rimoihin paneelit kiinnitettiin niinikään elastisella sikaflexillä ja saatiin suoraan lasermitan avulla. Laminoidut lasihyllyt on helppo kiinnittää puupaneeliin omilla kiinnikkeillään. Lasit ja kiinnikkeet tilattiin mittojen mukaan Lasinalta yhdessä kaikkien muidenkin saunan lasien kanssa. Yhteensä hyllyjä tulee viisi. Rimojen ansiosta paneelit pääsevät tuulettumaan ja kuivumaan tarvittaessa myös takapuolelta. Myös lasihyllyt asennetaan hieman irti paneeleista, jolloin ylimääräinen vesi pääsee valumaan hyllyiltä pois myös takaseinän puolelta. Asensimme yhden kattospotin suoraan hyllyn yläpuolelle syvennystä korostamaan.

Saippuasyvennys ennen asennusta, ihan kiva näinkin.


Sikaflexillä kiinnitetyt tukirimat.


Rimoihin liimatut paneelit, laser apuna.


Valmis syvennys. Hieno tuli!
-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti