perjantai 9. elokuuta 2013

Ovia Hukassa

Viime päivinä Hukassa on asenneltu ovia ja parkettia paikoilleen, koottu saunaa ja kiinnitelty listoja sekä spotteja. Tässä tekstissä ajattelin keskittyä oviin, mutta niistäkin jätän vielä eteisen ja kylpyhuoneen välisen liukuoven esittelyn myöhemmäksi (kun en ole muistanut ottaa siitä kuvia). Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että liukuovi istui paikalleen täydellisesti, A oli mitannut oikein.

Ensimmäisenä esittelyssä on kaksivärinen ulko-ovemme, jonka siis maalasimme työmaalla. Ajattelimme, että musta ovi Hukan eteisessä saattaisi olla liian synkkä niin pienessä tilassa, varsinkin kun lattiakin on samaa tummaa laattaa kuin kylpyhuoneessakin. Teimme siis ovesta kaksivärisen ja hyvin toimii!

Ovi ulkoa.
Ovi sisäpuolelta.


Vessan oveksi valitsimme ihan vain peruslaakaoven, sillä jostain on säästettäväkin. Laakaovi maksaa noin kolmanneksen muun mallisiin oviin verrattuna. Mietimme, että voisi olla hauska idea kiinnittää oveen kuitenkin esim. sisustustarra- tai oikeita peilejä samaan kuvioon kuin ulko-ovessakin on ikkunat. Tätä asiaa pohdimme vielä. Hauskasti ikkunan muoto toistaa myös keittiön välitilan tapetin "timantteja". Tätä ei varmaan kyllä kukaan muu huomaa kuin me itse. Kuvassa ulko-ovi sijoittuu vasemmalle, täysin vessan ovea vastapäätä.

Vessan peruslaakaovi.
Mielenkiintoinen yksityiskohta vessan ovessa on muuten se, että itse ovi maksoi suunnilleen saman verran kuin koko hela-lukkosysteemi. Metalli on kallista höttölevyyn verrattuna! Pidämme oven pakkausmuoveissa vielä toistaiseksi, kunnes saamme tuvan loppusiivouksen alle.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti