maanantai 23. heinäkuuta 2012

Hitaasti, mutta huolella

Tänään ohjelmassa oli saunan perustusten muurausta.
Tänään A muurasi kuudessa tunnissa veljensä M:n kanssa noin 100 harkkoa. Tavoitenopeus olisi A:n mukaan kahdelle miehelle noin 30 harkkoa tunnissa, joten voidaan sanoa, että alku on mennyt hitaasti, mutta huolellisesti.

Aamupäivällä sade vähän haittasi muurausta, koska laasti meinasi ajoittain vesittyä ihan velliksi. Iltapäivälle ei kuitenkaan löydy selityksiä, sillä sää oli muurauksen näkökulmasta aivan ihanteellinen - pilvinen, mutta kuiva.

Mies vähän harmitteli illalla hitauttaan. Tahti varmaan kuitenkin kiihtyy, jahka veljekset pääsevät muurauksessa vauhtiin.

Minäkin opin taas vähän aikaa sitten uuden rakentamiseen liittyvän sanan, jota käytettiin tänäänkin perustusten korkoja tarkasteltaessa. Jos jokin asia on liian korkea, siitä sanotaan, että se on esim. XX mm kova. Ensimmäisen kerran törmäsin käsitteeseen, kun keskustelimme kallion räjäyttämistarpeesta. Voitte kuvitella kuinka hämmentynyt olin, kun mieheni sanoi, että kalliota täytyy louhia, koska se on toisesta reunasta noin puoli metriä kova.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti