keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Turhauttavaa täryttelyä

Tänään mies tuli kotiin vasta iltamyöhään ja totesi ettei ole tänään muuta tehnyt kuin tärytellyt päärakennuksen pohjaa tiiviiksi. Lisäksi soraa oli harmittavasti noin nupin verran liian vähän (sanastoa, ks. Opittua). Ukkokulta oli ymmärrettävästi hieman turhautunut. Hän laski, että hän oli tänään kävellyt sorapedillä tärylätkän kanssa noin neljä kilometriä arviolta puolen kilometrin tuntivauhtia. Tuntuu myös uskomattomalta ajatella, että olemme tähän mennessä jo maksaneet pelkästä sorasta lähes 10 000 e.

Päivän työ: Sorapohja tärytettynä. Oikealla ylhäällä näkyy vajaaksi jäänyt paikka.

Raksamiehen apparina toimiva miehen velipoika sahaili tänään saunarakennuksen salaojaputkia oikeisiin mittoihin. Lisäksi soran alle saatiin kaivettua päärakennuksen vesijohdot (ylemmässä kuvassa tärylätkän ja täryttämättömän kulman välissä).

Päärakennuksen vesijohto vedettynä merkitystä paikasta. Toinen putki vie veden päärakennuksesta saunalle, sillä vesimittari tulee päärakennuksen kellariin..

Mittamies tulee huomenna merkitsemään nurkkapisteet. Toivottavasti päärakennuksen osalta ne kaikki osuvat kuopan alueelle ja saunan osalta anturoiden päälle. Heti aamutuimaan on myös tilattava puuttuva sorakuorma. Sen täryttämisessä menee vielä muutama tunti. Lisäksi huomenna tulevat saunarakennuksen perustusharkot ja molempien rakennusten perustuksiin liittyvät bitumikermit. Niille täytyy tehdä työmaalle logistisesti tehokas paikka, jotta ne ovat hyvin käsillä muuraustöitä ajatellen, mutta eivät ole tiellä esim. päärakennuksen anturoita ajatellen.

Hienojakoisempi sora ja osa suodatinkankaasta levitettynä. Taaempana on tasaista kalliota, sinne ei tarvita suodatinkangasta, sillä karkeampi sora levitetään suoraan sen päälle.
-J-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti