perjantai 13. heinäkuuta 2012

Räjäytysten jälkeen

Valmis louhos. Aika pientä kivisilppua sieltä lopulta tuli.


Nyt on saatu paukuteltua tarpeeksi. Kaikki meni kuulemma hyvin. Naapurien talot ovat vielä pystyssä ja kristallitkin vielä ehjinä kaapeissa.

Mieheni aloittaa nyt saunarakennuksen perustusten teon asentamalla anturamuotit. Sen jälkeen alkaa lecaharkkojen muuraus. A haluaa kokeilla siinä yhteydessä muurausta itse, sillä hänellä ei ole siitä paljonkaan kokemusta. Apuna hän käyttää perinteisiä lankaohjureita ja tarvittaessa myös laseria. On hän kyllä niin tarkka kaveri, että tulee perustukset varmasti suoraan ja oikeaan paikkaan!

Suunnitelmamme saunarakennuksen perustusten osalta muuttuivat hieman tuossa muutama päivä sitten, kun mieheni yhtäkkiä keksi kesken illanvieton, että tuulettuva alapohja voisi sittenkin olla tässä tapauksessa parempi vaihtoehto. Suunnittelimme aluksi saunarakennukseen maanvaraista laattaperustusta, mutta tuulettuva on terveellisempi vaihtoehto ja näin rakennus nousee vain noin 20 cm ylemmäksi, mikä ei sekään haittaa, koska päärakennus on paljon ylempänä kuitenkin. Meillä on saunarakennuksen alla hyvä kiinteä maapohja, mutta pohjavesi on vastassa jo puolessatoista metrissä. Kumpikin vaihtoehto sopisi periaatteessa tälle paikalle.

Tuulettuvalla alapohjalla säästämme yli metrin soratäytössä ja sen tiivistämistöissä, eikä tarvitse asentaa radonputkia ja eristettäkin tarvitaan himpun verran vähemmän. Toisaalta joudumme muuraamaan hieman enemmän ja asentamaan alapohjaelementit, eli kustannukset menevät kutakuinkin samaan vanhan arvion kanssa. Onneksi mieheni tekee rakennekuvat itse, jolloin tällaiset muutokset ovat vielä tässäkin vaiheessa helposti toteutettavissa.

Tässä ollaan vasta paukuttelun puolivälissä eli eka päivä pulkassa. Oikealla räjäytysreikien poraamiseen käytetty traktori.

Keskeneräistä ja valmista räjäytysjälkeä, oikealla räjäytysmattoja.


-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti